Amsterdamse investeerder verkoopt diagnostische labs aan Frans bedrijf

Twee diagnostische laboratoria die betrokken zijn bij het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker, komen in buitenlandse handen. De oude eigenaar, de Amsterdamse investeringsmaatschappij Plain Vanilla, verkoopt deze belangen aan de Franse, beursgenoteerde laboratoriumexploitant Eurofins Scientific.
De Franse koper krijgt daarmee voet aan de grond in de markt van klinische diagnostiek in Nederland. Doel van Eurofins is om in de Benelux verder te groeien, nadat eerder al een laboratorium in België was overgenomen.
 
De jongste overname behelst twee labs, te weten het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). De twee met elkaar verbonden organisaties voeren onderzoek uit voor circa 2000 huisartsen. Ook verrichten zij werkzaamheden voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. Na een aanbesteding werd NMDL in 2016 geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. LCPL fungeert daarbij als partner. De labs bedienen daarmee 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.
 
 

 

Gepubliceerd op:   4 april 2018 354 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Overname medisch laboratorium uit Enschede door Unilabs goedgekeurd

Medisch laboratorium Medlon in Enschede komt met ingang van 1 januari in handen van het Zwitserse Unilabs Diagnostics. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de overname goedgekeurd en oordeelde dat er na de overname nog voldoende concurrentie over blijft.

4 april 2018355 x bekeken