Atalmedial neemt laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg MC Groep en MC Slotervaart over

Atalmedial, MC Groep en MC Slotervaart gaan vanaf 1 maart aanstaande samenwerken, waarbij Atalmedial de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van MC Groep in Flevoland, MC Slotervaart, Amsterdam West, ziekenhuis Amstelland en regio Amstelveen gaat verzorgen.
Atalmedial wordt hiermee één van de grootste laboratoria en trombosediensten van Nederland. De samenwerking is goedgekeurd door zowel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Om de aanvragen vanuit het uitgebreide werkgebied efficiënt te kunnen verwerken, bouwt Atalmedial een nieuw, innovatief, gerobotiseerd centraal laboratorium in Amsterdam in het MC Slotervaart, waar het grootste deel van de analyses zullen plaatsvinden. In de ziekenhuizen van de samenwerkingspartners - Alrijne Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Ziekenhuis Amstelland en MC Groep - blijft een decentraal laboratorium voorhanden voor de 24-uurs diagnostiek en zorg.

Daarnaast kunnen cliënten in het hele werkgebied terecht voor bloedafname door een uitgebreid netwerk aan afnamelocaties.

Lees hier meer.
Gepubliceerd op:  23 februari 2018 630 x bekeken
Gerelateerde artikelen

NZa publiceert Besluitvormingsdocument Hoofdlijnen dbc-release 2018

De NZa heeft het document ‘Hoofdlijnen dbc-release RZ18b’ gepubliceerd. Daarin zijn op hoofdlijnen de wijzigingen te vinden die de NZa wil voeren in de update van het dbc-pakket voor 2018. Er zijn ook wijzigingen in de laboratoriumdiagnostiek.

27 september 2017257 x bekeken

OLVG en Sanquin slaan handen ineen met Labcombinatie

Onder de naam OLVG Sanquin Labcombinatie hebben OLVG Laboratoria en Sanquin Diagnostiek de krachten gebundeld. Beide organisaties houden hun zelfstandigheid en eigen identiteit, maar gaan samen werken waar dit voordeel oplevert in de vorm van snelle, betaalbare diagnostiek.

30 augustus 2017450 x bekeken