Brussel trekt miljarden extra uit voor onderzoek en innovatie waaronder kankerbestrijding

‘De Europese Commissie wil flink de buidel trekken voor onderzoek en innovatie. Het budget voor het lopende Europese wetenschappelijk onderzoeksprogramma Horizon 2020 zou de komende begrotingsperiode omhoog moeten van €77 mrd naar €100 mrd.
Als het aan de Europese Commissie ligt, blijft haar programma excellent wetenschappelijk onderzoek ondersteunen via het Europese Onderzoekscentrum (€16,6 mrd) en de Marie Curie-beurzen en -uitwisselingen (€6,8 mrd). Vooral moet er aandacht komen voor oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals de vergrijzing, klimaatverandering en kankerbestrijding.

Klik hier voor meer informatie.
 
Gepubliceerd op:  20 juni 2018 425 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Bloedtest kan in de toekomst longkanker voorspellen

Binnen enkele jaren is slechts een buisje bloed nodig om de meest voorkomende vorm van longkanker op te sporen. Volgens onderzoek van VUmc in Amsterdam kan met zo'n bloedtest met 91 procent zekerheid vastgesteld worden of iemand vergevorderde longkanker heeft. Bij kanker in een vroeg stadium is dit 81 procent, aldus het ziekenhuis.

30 augustus 2017399 x bekeken

Bloedtest bepaalt therapie

Door tumorcellen in het bloed te tellen en te meten hoe agressief ze zijn, krijgen artsen een beter beeld van welke therapie zal aanslaan bij patiënten met uitgezaaide borst- en darmkanker. Deze bloedtest kan patiënten pijnlijke ingrepen besparen. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, waarop Bianca Mostert eind 2016 promoveerde.

23 februari 2017404 x bekeken