Europese artsen zetten eerste stap gedragscode gebruik gegevens medische databanken

Europese artsen hebben een eerste stap gezet naar een gedragscode over het ethisch gebruik van data uit medische databases en biobanks.
Artsenorganisatie CPME nam tijdens haar vergadering het standpunt over van de World Medical Association. In dit standpunt is een goede balans gevonden tussen de bescherming van de rechten van het individu en het ethisch gebruik van data uit deze databases.  Na overleg met de Europese Commissie kan dit standpunt gebruikt worden om tot een Europese gedragscode te komen.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  16 mei 2017 282 x bekeken
Gerelateerde artikelen

GMH training 13 december 2017

Op 13 december 2017 2017 wordt weer een actuele interactieve training over de GMH verzorgd. U krijgt een compleet overzicht van de belangrijkste regels, geïllustreerd aan de hand van praktijkcasussen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de nieuwe wetgeving op dit terrein, de MedTech Europe code en andere actuele zaken.

5 oktober 201754 x bekeken

GMH training 13 december 2017

Op 13 december 2017 wordt weer een actuele interactieve training over de GMH verzorgd. U krijgt een compleet overzicht van de belangrijkste regels, geïllustreerd aan de hand van praktijkcasussen. Speciale aandacht zal worden besteed aan de nieuwe wetgeving op dit terrein, de MedTech Europe code en andere actuele zaken.

27 september 201734 x bekeken