GMH advies 20.02: toelaatbaarheid herbruikbaar verstrekking waterflesje op congres

Een tweede recent advies van de GMH betreft de toelaatbaarheid om bezoekers van een stand op een congres in plaats van wegwerpflesjes voor water, een herbruikbaar waterflesje (0,5 liter) aan te bieden met een winkelwaarde van ongeveer €5,50.
De Voorzitter van de Codecommissie van de GMH acht dit niet toegestaan. Hoewel er sympathie is voor een initiatief dat afval vermindert, dienen uitzonderingen op de regels voor gunstbetoon strikt te worden geïnterpreteerd. Een herbruikbare waterfles zal, anders dan een eenvoudig wegwerp waterflesje, als geschenk worden gepercipieerd, omdat aannemelijk is dat het item voor de deelnemer ook waarde heeft buiten dat congres.
 
Klik hier voor het volledige advies.
Gepubliceerd op:  19 februari 2020 131 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Jaarcijfers Transparantieregister Zorg 2019 gepubliceerd

Het Transparantieregister Zorg heeft vandaag de gegevens over financiële samenwerkingsrelaties tussen zorgverleners, zorginstellingen en leveranciers van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en diergeneesmiddelen in 2019 openbaar gemaakt.

28 juli 202020 x bekeken

GMH advies 19.04 – Rechtstreekse betaling aan inkooporganisatie ziekenhuis

De voorzitter van de Codecommissie van de GMH heeft recent een advies uitgebracht over de vraag of een leverancier akkoord mag gaan met een overeenkomst waarin is bepaald dat de leverancier rechtstreeks een bepaald percentage van hun totale omzet moet betalen aan een derde partij die in opdracht van en namens het ziekenhuis de inkoop regelt.

19 februari 2020143 x bekeken

GMH Advies 19.03: context geven geschenk is relevant

Een leverancier mag een redelijke en passende attentie uitsluitend aan een zorgprofessional geven bij een eenmalige, persoonlijke gebeurtenis. Het mag niet als deze attentie wordt gegeven in het kader van de (huidige of toekomstige) commerciële relatie tussen leverancier en de zorgprofessional in diens rol als (huidige of toekomstige) klant. Dit volgt uit een recent advies van de GMH.

18 december 2019229 x bekeken