Medisch bedrijf verdacht van omkoping artsen

De Opsporingsdienst FIOD heeft vorige week een inval gedaan bij een Nederlandse leverancier van medische hulpmiddelen wegens verdenking van omkoping van artsen en valsheid in geschriften. Het bedrijf kon de hulpmiddelen daardoor leveren aan ziekenhuizen waar de artsen werken, is het vermoeden. De eerste Kamervragen zijn al gesteld.

De publiciteit over de deze inval heeft geleid tot vragen of ook sprake is van overtreding van de gedragscode GMH, waar alle leden van Diagned aan gehouden zijn. Omdat er nauwelijks feiten over de zaak bekend zijn, kan hier geen uitspraak over worden gedaan. Inmiddels is wel duidelijk dat het betreffende bedrijf niet is aangesloten bij de GMH. Volgens de journalistieke beweging Follow the money gaat het om OrbusNeich, een fabrikant van cardiologische hulpmiddelen.

Kamerlid Ploumen (PvdA) heeft kamervragen ingediend.

Gepubliceerd op:  20 november 2018 279 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Trainingen GMH

Als u dit jaar nog een GMH training wilt volgen moet u zich snel opgeven. De training in mei is reeds vol. De volgende training is gepland op 2 oktober. Bij grote belangstelling zal dit jaar nog een extra interactieve training worden gepland.

25 februari 201953 x bekeken

GMH: aanpassing regels voor product gerelateerde bijeenkomsten op komst

De afgelopen periode heeft het bestuur van stichting GMH overleg gevoerd met het ministerie van VWS over de knelpunten, die zich in de huidige praktijk voordoen als gevolg van de aanscherping van de regels voor product gerelateerde bijeenkomsten in de Beleidsregels Gunstbetoon en de GMH Code. Naar aanleiding hiervan treft het ministerie op dit moment voorbereidingen om de Beleidsregels Gunstbetoon op een paar punten aan te passen, zodat deze beter aansluiten bij de praktijk.

12 december 2018104 x bekeken