Nederland en Vlaanderen versterken samenwerking in personalised medicine

Nederland en Vlaanderen willen hun samenwerking op het gebied van personalised medicine verbreden. Daartoe is een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend op het gebied van Personalised Medicine door onder meer Mona Keijzer, staatssecretaris van EZK.
De ondertekening van het MoU op 5 november heeft als doel om de komende vijf jaar intensief samen te werken aan onderzoek en ontwikkeling, innovatie en ondernemerschap op het gebied van personalised medicine. Met de MoU beogen Vlaanderen en Nederland de krachten van zowel private als publieke partijen over de landsgrenzen te bundelen.
 
Er komt een gedetailleerde onderzoeksagenda waarop in ieder geval het bestaande subthema regeneratieve geneeskunde op staat, maar ook extra subthema’s zoals Cell-based technologies, preventie en personal data infrastructuur en management.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  29 november 2018 275 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Gepersonaliseerde kankerbehandeling via de computer

De combinatie van een slimme formule, een nieuwe grootschalige data-analyse van tumoreiwitmoleculen waaronder de drugtargets en een webserver maakt het mogelijk dat op termijn een gepersonaliseerde behandeling voor de patiënt uit de computer rolt.

8 mei 2019144 x bekeken

Werkwijzer voor genome sequencing gaat ontwikkeling personalised medicine ondersteunen

Het verzamelen en interpreteren van het genetisch profiel van patiënten is nog onvoldoende geharmoniseerd. Dat betekent veel dubbel werk maar vooral: de patiënt profiteert nog onvoldoende van de voordelen die DNA-analyse kan hebben. Een werkwijzer voor datamanagement kan daar verbetering in brengen en wetenschap en patiëntenzorg dichter bij elkaar brengen.

20 november 2018106 x bekeken