Prix Galien nu ook voor baanbrekende innovatie in medische technologie

De Galenus-prijs is bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan definitief omgedoopt tot Prix Galien. Bovendien kent de Prix Galien met ingang van dit jaar een nieuwe categorie in de vorm van medische technologie.
In Nederland worden onder de naam Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs  sinds 1992 elk jaar prijzen uitgereikt aan een innovatieve geneesmiddel en baanbrekend onderzoek. Met ingang van dit jaar heten de Galenusprijzen naar internationaal voorbeeld de Prix Galien Pharmaceutical Award en Prix Galien Research Award.

De Prix Galien MedTech Award zal vanaf dit jaar ook worden uitgereikt aan een technologische innovatie die aantoonbare waarde heeft voor  patiënt, mantelzorger of zorgverlener. Daarbij kan het gaan om applicaties in het domein van diagnostica en medische apparatuur tot e-health-oplossingen, robotica, domotica, wearables, telemedicine, serious gaming en virtual reality.

De criteria die de jury hanteert hebben onder meer betrekking op empowerment van patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener, betere kwaliteit van leven voor patiënt of mantelzorger, vermindering van de zorglast, vermindering van de administratieve last van de zorgverlener en betere interactie tussen patiënt, zorgverlener of zorginstelling dan wel zorginstellingen onderling.

Lees hier verder.

 

 

Gepubliceerd op:  30 mei 2018 311 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Minister Bruins stelt fonds van 105 miljoen euro beschikbaar voor snellere toegang geneesmiddelen en zorginnovaties

‘Veelbelovende behandelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de patiënt. Dat is het doel van een fonds dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op 22 mei 2018 presenteerde. De minister stelt voor het fonds 105 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld worden ontwikkelaars van nieuwe zorgideeën geholpen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek zodat ze sneller voor de patiënt toegankelijk worden.

30 mei 2018325 x bekeken

Personalised medicine: grote veranderingen op komst in oncologische zorg

Meer en beter toegankelijke digitale data, snellere informatie-uitwisseling, predictive genomics en laagdrempelige diagnostiek gaan de komende jaren tot grote veranderingen in de oncologische zorg leiden. Dat voorspelt Michel Rudolphie, scheidend voorzitter van KWF Kankerbestrijding.

31 januari 2018104 x bekeken