Taaleisen voor IVDs: Engels mogelijk voor professionele gebruiker

Op 16 december is de conceptregeling medisch hulpmiddelen gepubliceerd. In de conceptregeling staan onder neer de toekomstige taaleisen voor medisch hulpmiddelen en IVDs Nederland. Daaruit blijkt in een aantal gevallen zal kunnen worden volstaan met informatie in de Engelse taal, onder voorwaarde dat de zorgverlener beschikt over een adequate beheersing van de Engelse taal.

De mogelijkheid om informatie aan zorgleners te geven in de Engelse taal geldt voor:

  • Etiket
  • Gebruiksaanwijzing
  • Informatie om conformiteit aan te tonen
  • Conformiteitsverklaring
  • Field safety notice

Er worden geen eisen gesteld aan bewijs van adequate beheersing van de Engelse taal bij een zorgverlener.
De conceptregeling is maandag gepubliceerd voor consultatie, klik hier.

 

Iedereen kan tot 17 januari 2020 input geven. Diagned gaat hierop ook nog reageren. Mocht u daarvoor nog input hebben, kunt u dit melden bij info@diagned.nl tot uiterlijk 14 januari.

Klik hier voor de conceptregeling.Gepubliceerd op:  18 december 2019 760 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Subsidie Europees project verbetering diagnostiek zeldzame ziekten

Een groot consortium onder leiding van de universiteit Tübingen, het Radboudumc en de universiteit Leicester heeft 15 miljoen subsidie ontvangen voor het onderzoeksprogramma SOLVE-RD. Daarmee willen ze de diagnostiek en behandeling van zeldzame ziekten aanzienlijk verbeteren. Door uitwisseling en bundeling van exoom en genoom gegevens van de patiënten kunnen zeldzame ziekten beter gediagnosticeerd worden.

31 januari 2018315 x bekeken

Bestaande structuren staan persoonsgerichte zorg in de weg

In de zorg komt steeds meer aandacht voor maatwerk. Initiatieven waarbij de patiënt centraal staat botsen echter vaak met bestaande structuren waarin behandelingen geënt zijn op gemiddelden. Om persoonsgerichte zorg tot een succes te maken, is samenwerking binnen en buiten de zorgketen een must. Dit staat in het vrijdag verschenen trendrapport 'De zorg, ongelijk voor iedereen' van advies- en onderzoeksbureau FWG.

22 december 2017645 x bekeken