VSOP en Erfocentrum: begrijpelijke informatie over diagnostisch DNA onderzoek

De VSOP en het Erfocentrum ontwikkelden samen voorlichtingsmateriaal over diagnostisch DNA-onderzoek. Hiermee krijgen patiënten een duidelijk beeld van wat het inhoudt en wat ze van uitslagen kunnen verwachten.
Klinisch genetici uit de verschillende centra in het land en ouders van kinderen die WES/WGS hebben gehad, werkten hieraan mee.
Het project werd gefinancierd door ZonMw vanuit het programma Personalised Medicine.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  24 oktober 2019 387 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Ontwikkelingen in de onderzoek en praktijk

'Digitale revolutie zet oncologische zorg op zijn kop' Meer en beter toegankelijke digitale data, snellere informatie-uitwisseling, predictive genomics en laagdrempelige diagnostiek gaan de komende jaren tot grote veranderingen in de oncologische zorg leiden. Dat voorspelt Michel Rudolphie, scheidend voorzitter van KWF Kankerbestrijding.

18 januari 2018298 x bekeken

‘Gepersonaliseerd vaccin' tegen kanker boekt eerste succes

Voor het eerst hebben oncologen in Duitsland en de VS kleine groepjes kankerpatiënten behandeld met een op de patiënt toegesneden, 'gepersonaliseerd' vaccin tegen kanker. Het vaccin leert het immuunsysteem de kanker te herkennen. Met veelbelovend resultaat, al hielp het vaccin niet bij iedereen.

30 augustus 2017573 x bekeken

VGZ zet fors in op bezuinigingen laboratoriumdiagnostiek (en de wereld op zijn kop)

VGZ voert al enige jaren een actief beleid op diagnostiek, inclusief trombosezorg. VGZ heeft dit voorjaar een tender uitgeschreven waarbij zij streeft naar zinnige, integrale digitale diagnostiek die uiteindelijk moet leiden tot een besparing van € 60 miljoen op jaarbasis. Daartoe wordt onder meer ingezet op regionale organisatie met schaalvergroting en verregaande vormen van samenwerking over de disciplines en lijnen heen. Met ingang van 2020 contracteert VGZ in 9 regio’s een integrale regievoerende diagnostiekaanbieder.

24 oktober 2019806 x bekeken