Wetsvoorstel tot wijziging Wet Medische Hulpmiddelen in behandeling in tweede kamer

In september 2018 is er een wetsvoorstel ingediend tot wijziging van de regels voor medische hulpmiddelen en IVD in verband met de MDR en IVDR. Deze nieuwe wet zal de ‘oude’ Wet op de medische hulpmiddelen vervangen. De behandeling in de Tweede Kamer is nu in de schriftelijke fase.

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit proces; u kunt hier ook alle stukken vinden.

Gepubliceerd op:   8 februari 2019 149 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Voorlichting VWS over EUDAMED: European Databank on Medical Devices

EUDAMED is de European Databank on Medical Devices. Met de nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR) en medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek (IVDR) komt een nieuwe versie van EUDAMED. Deze nieuwe versie is naar verwachting per 25 maart 2020 operationeel. Vanaf 26 mei 2020 hebben fabrikanten 18 maanden de tijd om hun medische hulpmiddelen in EUDAMED te registreren.

12 december 2018494 x bekeken

Professionals zetten zich samen in tegen antibioticaresistentie

Het RIVM, ZonMw en het ministerie van VWS organiseerden op 14 november een conferentie over antibioticaresistentie. Onderzoekers, beleidsmakers en praktijkprofessionals praatten over het thema ‘Van onderzoek naar praktijk en beleid. Wat kan jij er mee?!’.

20 november 201870 x bekeken

Kamer stelt vragen over Wetsvoorstel tot Wijziging Wet op de Medische Hulpmiddelen

In september is het wetsvoorstel tot wijziging van wet op de medische hulpmiddelen naar de kamer gestuurd. De wet moet immers worden aangepast in verband met de nieuwe Europese Verordeningen inzake medische hulpmiddelen en IVD’s. Op 13 november is het verslag verschenen met vragen van de fracties in de tweede kamer.

20 november 2018102 x bekeken