ADRZ en SHL-Groep gaan samen werken bij bloedafname

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en SHL-Groep willen samenwerken op het gebied van bloedafname. De organisaties starten daarom een proef met waarbij patiënten zelf kunnen kiezen waar ze bloed laten afnemen, hetzij bij een van de prikposten, hetzij thuis. Bij goed resultaat wordt de proef voortgezet in permanente samenwerking.

 

Doel is om patiënten in de Bevelanden en omgeving bloedafname dicht bij huis te kunnen bieden. Patiënten hoeven niet van tevoren een keuze te maken waar de bloedafname wordt uitgevoerd, maar kunnen met alle formulieren terecht op een prikpost van hun keuze. Ook kunnen zij thuis bloed laten afnemen.

De proef voor samenwerking start in februari 2017 voor drie maanden bij vier prikposten op de Bevelanden. SHL-Groep verzorgt tijdens deze periode voor de prikposten de bloedafname en het thuisprikken. Na afloop en evaluatie van de proef besluiten de partijen of de samenwerking op het terrein van decentrale bloedafname en thuisprikken in het totale werkingsgebied van het ADRZ wordt ingevoerd.

 

Gepubliceerd op:  23 februari 2017 549 x bekeken