Amsterdamse investeerder verkoopt diagnostische labs aan Frans bedrijf

Twee diagnostische laboratoria die betrokken zijn bij het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker, komen in buitenlandse handen. De oude eigenaar, de Amsterdamse investeringsmaatschappij Plain Vanilla, verkoopt deze belangen aan de Franse, beursgenoteerde laboratoriumexploitant Eurofins Scientific.
De Franse koper krijgt daarmee voet aan de grond in de markt van klinische diagnostiek in Nederland. Doel van Eurofins is om in de Benelux verder te groeien, nadat eerder al een laboratorium in België was overgenomen.
 
De jongste overname behelst twee labs, te weten het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). De twee met elkaar verbonden organisaties voeren onderzoek uit voor circa 2000 huisartsen. Ook verrichten zij werkzaamheden voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. Na een aanbesteding werd NMDL in 2016 geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. LCPL fungeert daarbij als partner. De labs bedienen daarmee 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.
 
 

 

Gepubliceerd op:   4 april 2018 1311 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Voorspellen van de effectiviteit van MTX bij RA

Laboratoriumspecialist klinische chemie dr. Maurits de Rotte ontwikkelde – samen met anderen – een model om de effectiviteit van de behandeling van reumatische artritis met methotrexaat (MTX) te voorspellen.

6 november 201910 x bekeken

Nictiz: mijlpaal bereikt in Eenheid van Taal in laboratoriuminformatie

Jaarlijks vinden er tientallen miljoenen laboratoriumonderzoeken plaats. Met de Nederlandse Labcodeset wordt het mogelijk om aanvragen en uitslagen van laboratoriumonderzoek eenduidig uit te wisselen. De Labcodeset was nog in ontwikkeling, maar is nu officieel beschikbaar. Deze Eenheid van Taal in laboratoriuminformatie verkleint de kans op fouten en draagt bij aan betere zorg.

10 juli 2019720 x bekeken