Amsterdamse investeerder verkoopt diagnostische labs aan Frans bedrijf

Twee diagnostische laboratoria die betrokken zijn bij het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker, komen in buitenlandse handen. De oude eigenaar, de Amsterdamse investeringsmaatschappij Plain Vanilla, verkoopt deze belangen aan de Franse, beursgenoteerde laboratoriumexploitant Eurofins Scientific.
De Franse koper krijgt daarmee voet aan de grond in de markt van klinische diagnostiek in Nederland. Doel van Eurofins is om in de Benelux verder te groeien, nadat eerder al een laboratorium in België was overgenomen.
 
De jongste overname behelst twee labs, te weten het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). De twee met elkaar verbonden organisaties voeren onderzoek uit voor circa 2000 huisartsen. Ook verrichten zij werkzaamheden voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. Na een aanbesteding werd NMDL in 2016 geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. LCPL fungeert daarbij als partner. De labs bedienen daarmee 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.
 
 

 

Gepubliceerd op:   4 april 2018 1474 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Consequenties van IVDR voor laboratoria

De IVDR gaat niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor andere partijen consequenties hebben. De laboratoriumprofessionals zijn zich ook aan het voorbereiden, bijv. als het gaat om de ‘in house tests’: de testen die in de laboratoria zelf worden ontwikkeld. Er is een aparte ‘taskforce IVDR’ ingesteld, die een leidraad voor laboratoria wil ontwikkelen voor de implementatie van de nieuwe wetgeving voor hun leden.

21 januari 2020255 x bekeken

Voorspellen van de effectiviteit van MTX bij RA

Laboratoriumspecialist klinische chemie dr. Maurits de Rotte ontwikkelde – samen met anderen – een model om de effectiviteit van de behandeling van reumatische artritis met methotrexaat (MTX) te voorspellen.

6 november 2019132 x bekeken