Amsterdamse investeerder verkoopt diagnostische labs aan Frans bedrijf

Twee diagnostische laboratoria die betrokken zijn bij het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker, komen in buitenlandse handen. De oude eigenaar, de Amsterdamse investeringsmaatschappij Plain Vanilla, verkoopt deze belangen aan de Franse, beursgenoteerde laboratoriumexploitant Eurofins Scientific.
De Franse koper krijgt daarmee voet aan de grond in de markt van klinische diagnostiek in Nederland. Doel van Eurofins is om in de Benelux verder te groeien, nadat eerder al een laboratorium in België was overgenomen.
 
De jongste overname behelst twee labs, te weten het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). De twee met elkaar verbonden organisaties voeren onderzoek uit voor circa 2000 huisartsen. Ook verrichten zij werkzaamheden voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. Na een aanbesteding werd NMDL in 2016 geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. LCPL fungeert daarbij als partner. De labs bedienen daarmee 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.
 
 

 

Gepubliceerd op:   4 april 2018 582 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Nictiz: mijlpaal bereikt in Eenheid van Taal in laboratoriuminformatie

Jaarlijks vinden er tientallen miljoenen laboratoriumonderzoeken plaats. Met de Nederlandse Labcodeset wordt het mogelijk om aanvragen en uitslagen van laboratoriumonderzoek eenduidig uit te wisselen. De Labcodeset was nog in ontwikkeling, maar is nu officieel beschikbaar. Deze Eenheid van Taal in laboratoriuminformatie verkleint de kans op fouten en draagt bij aan betere zorg.

10 juli 2019689 x bekeken

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: aandacht voor laboratoriumdiagnostiek

Op donderdag 4 april 2019 organiseert ZonMw het 7e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Er worden diverse onderwerpen besproken die het belang van laboratoriumdiagnostiek onderstrepen, zoals de belofte van voorspellende biomarkers en het belang van data, waaronder data uit laboratoriumdiagnostiek, voor een gepersonaliseerd doseringsadvies.

25 februari 2019357 x bekeken