Antwoorden Staatssecretaris Blokhuis naar bevolkingsonderzoek kanker

De Kamer heeft zorgen geuit over het stopzetten van het bevolkingsonderzoek naar kanker wegens de Covid-19 pandemie. Er zijn diverse vragen gesteld aan Staatssecretaris Blokhuis, die hij op 24 augustus heeft beantwoord.
In een uitgebreid document wordt ingegaan op de vragen rond bijv. de herstart, de achterstanden en de capaciteitsproblemen  omdat het eerste half jaar van 2020 de Covid-19 diagnostiek het bevolkingsonderzoek naar kanker (zoals HPV en baarmoederhalskanker) verdrong.
 
Klik hier meer voor informatie.

 

Gepubliceerd op:  10 september 2020 631 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Bevolkingsonderzoeken kanker worden weer opgestart

De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker worden weer opgestart. De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet als gevolg van de uitbraak van COVID-19. Voor het bevolkingsonderzoek darmkanker ontvangen cliënten vanaf begin mei weer uitnodigingen.

5 juni 2020795 x bekeken

Bevolkingsonderzoeken: hoge deelnametrouw en vroege opsporing

Uit monitoring van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) blijkt onder andere dat bevolkingsonderzoek naar diverse vormen van kanker bijdragen aan vroege opsporing van kanker en dat de deelnamegraad hoog is. Dit duidt op een hoog vertrouwen in deze bevolkingsonderzoeken

19 februari 2020288 x bekeken