Atalmedial neemt laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg MC Groep en MC Slotervaart over

Atalmedial, MC Groep en MC Slotervaart gaan vanaf 1 maart aanstaande samenwerken, waarbij Atalmedial de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van MC Groep in Flevoland, MC Slotervaart, Amsterdam West, ziekenhuis Amstelland en regio Amstelveen gaat verzorgen.
Atalmedial wordt hiermee één van de grootste laboratoria en trombosediensten van Nederland. De samenwerking is goedgekeurd door zowel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Om de aanvragen vanuit het uitgebreide werkgebied efficiënt te kunnen verwerken, bouwt Atalmedial een nieuw, innovatief, gerobotiseerd centraal laboratorium in Amsterdam in het MC Slotervaart, waar het grootste deel van de analyses zullen plaatsvinden. In de ziekenhuizen van de samenwerkingspartners - Alrijne Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Ziekenhuis Amstelland en MC Groep - blijft een decentraal laboratorium voorhanden voor de 24-uurs diagnostiek en zorg.

Daarnaast kunnen cliënten in het hele werkgebied terecht voor bloedafname door een uitgebreid netwerk aan afnamelocaties.

Lees hier meer.
Gepubliceerd op:  23 februari 2018 1350 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020700 x bekeken

Vrije tarieven voor de eerstelijnsdiagnostiek en invoering facultatieve prestatie per 2020

De NZa heeft een aantal maatregelen genomen die er aan moeten bijdragen dat de juiste zorg op de juiste plek wordt geboden: dichtbij huis als het kan, alleen in het ziekenhuis als het moet. Daarvoor meer samenwerking tussen zorgprofessionals onderling nodig en zijn de regels voor de medisch-specialistische zorg 2020 zijn hierop aangepast.

8 mei 20191187 x bekeken