ATAL-Medial wil zeggenschap laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg MC Groep

Stichting ATAL-Medial is voornemens uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V., Slotervaartziekenhuis B.V. en Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland B.V.
De betrokken partijen hebben de ACM op 22 december 2017 om toestemming gevraagd.

Atalmedial één van de grote klinisch chemische laboratoria van Nederland. Verder verzorgt het bedrijf de begeleiding bij het gebruik van antistollingsmedicatie via reguliere trombosezorg en zelfmeten, voor meer dan 20.000 patiënten.

Begin 2017 werd bekend dat de ziekenhuizen van de MC Groep willen overgaan op een centraal laboratorium, gevestigd binnen MC Slotervaart. Op de overige ziekenhuislocaties zou een decentraal laboratorium aanwezig blijven ten behoeve van de 24/7-zorg.
Gepubliceerd op:  31 januari 2018 786 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020645 x bekeken

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: aandacht voor laboratoriumdiagnostiek

Op donderdag 4 april 2019 organiseert ZonMw het 7e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Er worden diverse onderwerpen besproken die het belang van laboratoriumdiagnostiek onderstrepen, zoals de belofte van voorspellende biomarkers en het belang van data, waaronder data uit laboratoriumdiagnostiek, voor een gepersonaliseerd doseringsadvies.

25 februari 2019623 x bekeken