Bijlage over diagnostiek bij dagblad Trouw

Op de dag van de verkiezingen zijn de lezers van het dagblad Trouw verblijd met een (gesponsorde) bijlage over diagnostiek.
In de bijlage zijn onder meer artikelen opgenomen over het belang van cytologie bij de vaststelling van baarmoederhalskanker, het verbeteren van antibioticabeleid met diagnostiek, digitale pathologie, innovaties in het laboratorium voor betere patiënten zorg, het belang van een snelle diagnose bij kanker, snellere diagnostiek door het histopathologisch lab, zelfmanagement door diabetes patiënten en POCT.

Als u geïnteresseerd bent kunt u hier klinken voor een link naar de website.
Gepubliceerd op:  17 maart 2017 681 x bekeken
Gerelateerde artikelen

LUMC introduceert verbeterde diagnostiek acute leukemie

De afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe diagnostische methode waardoor genetische afwijkingen bij patiënten met acute myeloïde leukemie (AML) uitgebreider en efficiënter vastgesteld worden. Dit maakt een betere en gerichtere behandeling mogelijk.

15 oktober 2020417 x bekeken

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020600 x bekeken

Keuzehulp ontwikkeld voor testen op prostaatkanker

Diagnostiek bij prostaatkanker heeft al een tijd veel aandacht. Veel mannen hebben vragen over prostaatkanker, of en zo ja hoe dit kan worden getest en of dat een goede optie is. De nieuwe keuzehulp op Thuisarts.nl ‘Testen op prostaatkanker?’ helpt mannen die hierover vragen hebben een weloverwogen keuze te maken.

18 december 2019993 x bekeken