Bijlage over diagnostiek bij dagblad Trouw

Op de dag van de verkiezingen zijn de lezers van het dagblad Trouw verblijd met een (gesponsorde) bijlage over diagnostiek.
In de bijlage zijn onder meer artikelen opgenomen over het belang van cytologie bij de vaststelling van baarmoederhalskanker, het verbeteren van antibioticabeleid met diagnostiek, digitale pathologie, innovaties in het laboratorium voor betere patiënten zorg, het belang van een snelle diagnose bij kanker, snellere diagnostiek door het histopathologisch lab, zelfmanagement door diabetes patiënten en POCT.

Als u geïnteresseerd bent kunt u hier klinken voor een link naar de website.
Gepubliceerd op:  17 maart 2017 495 x bekeken
Gerelateerde artikelen

VGZ zet fors in op bezuinigingen laboratoriumdiagnostiek (en de wereld op zijn kop)

VGZ voert al enige jaren een actief beleid op diagnostiek, inclusief trombosezorg. VGZ heeft dit voorjaar een tender uitgeschreven waarbij zij streeft naar zinnige, integrale digitale diagnostiek die uiteindelijk moet leiden tot een besparing van € 60 miljoen op jaarbasis. Daartoe wordt onder meer ingezet op regionale organisatie met schaalvergroting en verregaande vormen van samenwerking over de disciplines en lijnen heen. Met ingang van 2020 contracteert VGZ in 9 regio’s een integrale regievoerende diagnostiekaanbieder.

24 oktober 2019826 x bekeken

Zinnige Zorg: op zoek naar wat beter kan, ook bij diagnostiek

De afgelopen jaren is het Zinnige Zorg-programma van Zorginstituut Nederland uitgegroeid tot een programma met meer dan 20 projecten. Doel van de projecten is de kwaliteit van de zorg verbeteren en onnodige behandelingen en kosten te vermijden. Een aantal van deze projecten heeft ook betrekking op diagnostiek.

2 september 20191377 x bekeken