Boodschap Diagned voor Tweede Kamer: geef ruimte aan diagnostiek

In het licht van de komende behandeling van de begroting van VWS heeft Diagned de leden van de vaste Kamercommissie van VWS een brief geschreven.
Belangrijkste boodschappen zijn dat juist in deze tijd van bezuinigingen diagnostiek moet worden ontzien. Laboratoriumdiagnostiek is belangrijk uit het oogpunt van kwaliteit en kosten.

Deze brief is te vinden op het ledengedeelte van de website (onder: Nieuws / Ledennieuws).
Gepubliceerd op:   8 oktober 2013 971 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Transparantieregister Zorg publiceert jaarcijfers 2018: pers en Kamervragen

Het Transparantieregister Zorg publiceerde eind juli 2019 de jaarcijfers over financiële samenwerkingsrelaties rond medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en diergeneesmiddelen in 2018. De cijfers laten een stijging zien van het aantal bedrijven en de totale waarde van de relaties.

2 september 20191418 x bekeken

Lyme en tropische infectieziekten

Tijdens het Algemeen Overleg Medische Preventie medio april heeft minister Bruins toezeggingen gedaan over de bestrijding van de ziekte van Lyme en tropische infectieziekten

10 juli 2019729 x bekeken

Minister Bruno Bruins wil meer regie op gepast gebruik van zorg

Welke zorg helpt de patiënt echt en welke zorg voegt eigenlijk niks toe? Hoe onderzoeken we dat het beste? En hoe brengen we de uitkomsten van dat onderzoek in de praktijk? Dat zijn de vragen die prof. dr. Sjoerd Repping samen met medisch specialisten, patiënten, verpleegkundigen, ziekenhuizen, verzekeraars en de overheid moet gaan beantwoorden.

25 februari 2019423 x bekeken