Brede zorgcoalitie wil ruim baan voor e-health

Ook vanuit de zorgpartijen wordt de behoefte aan ruimte voor e-health gevoeld. Digitale zorginnovaties worden nu onvoldoende benut. Een coalitie van een groot aantal partijen uit de zorg wil de struikelblokken wegnemen die grootschalige toepassing van deze e-health-hulpmiddelen nu nog tegenhouden. Tijdens de e-Healthweek, eind januari, nam minister Schippers een onderzoeksrapport van de coalitie in ontvangst.
De coalitie bestaat uit zorgverzekeraars, uit patiëntenorganisaties, zorginstellingen en leveranciers. De partijen vinden dat digitale hulpmiddelen een grote belofte bieden om burgers meer regie te geven in de zorg voor hun gezondheid. Belangrijke aanbeveling in het rapport: zorg voor een drempelloos digitaal gezondheidssysteem. Consumenten en zorgaanbieders hebben te maken met een versnipperd aanbod van apps en sites die niet of nauwelijks kunnen samenwerken.

Ervaring opdoen met een persoonlijk digitaal gezondheidsbudget 

De coalitie wil ervoor zorgen dat verzekeraars digitale zorg op een slimmere manier kunnen vergoeden aan zorgaanbieders die enthousiast zijn over eHealth. De coalitie stelt ook voor om ervaring op te doen met een persoonlijk digitaal gezondheidsbudget dat patiënten zelf mogen inzetten om digitale hulpmiddelen te kopen of te gebruiken.
 
Klik hier voor het rapport. 
Gepubliceerd op:  31 januari 2017 465 x bekeken