Brexit: de teller loopt door….

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kan verstrekkende gevolgen hebben voor bedrijven en instellingen in de zorgsector. Er is nuttige informatie beschikbaar, zowel vanuit de Europese commissie als vanuit Nederland.
Op www.brexitloket.nl/zorg staan informatiedocumenten over onder meer: geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, lichaamsmateriaal, onverzekerden, AVG/privacy en BIG-registratie.
Er is een document opgesteld met informatie over medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica bij een no-deal scenario rondom het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de EU. In dit scenario vervallen op 30 maart 2019 alle bestaande afspraken, wet- en regelgeving tussen de EU en het VK. Het gaat hierbij om medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica in alle risicoklassen zoals opgenomen in de geldende EU wetgeving.
 
Klik hier voor het document.
 
Voor meer achtergrondinformatie:
  1. Nieuwsbericht update voorbereidingen ministerie VWS voor no deal brexit + Kamerbrief minister Bruins
  2. IGJ vraagt zorgbestuurders zich voor te bereiden op harde brexit
  3. Q&A Europese commissie over consequenties voor de zorg

 

 

 

Gepubliceerd op:  25 februari 2019 441 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Lyme en tropische infectieziekten

Tijdens het Algemeen Overleg Medische Preventie medio april heeft minister Bruins toezeggingen gedaan over de bestrijding van de ziekte van Lyme en tropische infectieziekten

10 juli 20191020 x bekeken

Minister Bruno Bruins wil meer regie op gepast gebruik van zorg

Welke zorg helpt de patiënt echt en welke zorg voegt eigenlijk niks toe? Hoe onderzoeken we dat het beste? En hoe brengen we de uitkomsten van dat onderzoek in de praktijk? Dat zijn de vragen die prof. dr. Sjoerd Repping samen met medisch specialisten, patiënten, verpleegkundigen, ziekenhuizen, verzekeraars en de overheid moet gaan beantwoorden.

25 februari 2019703 x bekeken

Brief aan Minister VWS: zorgen over notified bodies

De data van inwerkingtreding van de nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen en IVDs (MDR en IVDR) naderen. De notified bodies spelen daarbij een cruciale rol: zij moeten niet alleen nieuwe producten gaan beoordelen maar ook oude producten toetsen aan de nieuwe regels. Er rijzen zorgen of zij wel op tijd klaar zijn om ervoor te zorgen dat de producten voor de deadlines inderdaad beoordeeld zijn. Nefemed en Diagned luiden de noodklok.

2 oktober 2018483 x bekeken