Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: aandacht voor laboratoriumdiagnostiek

Op donderdag 4 april 2019 organiseert ZonMw het 7e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Er worden diverse onderwerpen besproken die het belang van laboratoriumdiagnostiek onderstrepen, zoals de belofte van voorspellende biomarkers en het belang van data, waaronder data uit laboratoriumdiagnostiek, voor een gepersonaliseerd doseringsadvies.
Het programma bevat met presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en interactieve sessies en belicht de resultaten van projecten uit het ZonMw programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en andere ZonMw-programma’s. Ook komen voorbeelden aan bod van nieuwe initiatieven en ontwikkelingen uit de dagelijkse praktijk.
 
Voor geinteresseerde in laboratoriumdiagnostiek is er ook voldoende te leren. Zo zijn er sessies over de belofte van voorspellende biomarkers en Goed gebruik van geneesmiddelen op de Intensive Care door middel van het doseren met data.
 
Klik hier voor meer informatie en details over het programma.

 

Gepubliceerd op:  25 februari 2019 665 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020699 x bekeken