Diagned ledenbijeenkomst op 31 maart a.s.: ‘Nieuwe privacyregels in de zorg: wat betekent het voor u?’

Voor degenen die zich nog niet hebben opgegeven: vrijdagochtend 31 maart 2017 vindt de ledenbijeenkomst plaats. Twee experts zullen de (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van het omgaan met persoonsgegevens bespreken vanuit het perspectief van de leden: wat betekent dit voor u?
Diagned besteedt aandacht aan dit onderwerp omdat de regels over privacy steeds strenger worden, en de sancties steeds zwaarder. Ook is er veel media-aandacht voor privacy in de zorg. Bovendien komt er nieuwe Europese wetgeving, die vanaf 2018 rechtstreeks consequenties zal hebben voor Nederland en treden op 1 juli 2017 aanvullende wettelijke eisen voor verwerking persoonsgegevens in de zorg in werking. En dan hebben we het nog niet gehad over de meldplicht datalekken die sinds 2016 geldt?

Dit onderwerp wordt verzorgd door Hedwig den Herder en Martin Hemmer, verbonden aan advocatenkantoor AKD. Zij hebben in hun praktijk veel te maken met privacy-vragen die bijv. in ziekenhuizen en in het bedrijfsleven spelen en zijn uiteraard goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn nog enige plaatsen; bent u nog geïnteresseerd neem dan even contact op met het secretariaat van Diagned.
 
Gepubliceerd op:  29 maart 2017 602 x bekeken
Gerelateerde artikelen

IVDR Workshop op 22 januari 2021

Diagned organiseert voor haar leden op vrijdagochtend 22 januari van 10:00 tot 12:00 uur een Webinar over de IVDR. De workshop krijgt zeer praktische insteek: wat moeten de leden van Diagned de komende kleine anderhalf jaar nog concreet doen of voorbereiden om op tijd gereed te zijn, als fabrikant, importeur of distributeur.

19 januari 2021532 x bekeken

Workshop Diagned en NEVI Zorg over inkoopprocedures 3 december a.s.

Op maandag 3 december a.s. vindt een workshop plaats van Diagned en NEVI Zorg over zorginkoopprocedures. Tijdens deze workshop zullen ‘best/worst’ practices bij inkoopprocedures worden besproken, met als doel over weer beter begrip te creëren voor elkaars positie en te kijken op welke wijze ‘best practices bevorderd kunnen worden.

20 november 2018357 x bekeken

Diagned ledenbijeenkomst over ‘de markt van morgen’: Unilabs

De eerstvolgende ledenbijeenkomst van Diagned vindt plaats op 23 november a.s. in Houten. Gastspreker is Michiel Boehmer van Unilabs, die vanuit een verrassende invalshoek zal ingaan op “de markt van morgen” in de laboratoriumwereld.

20 november 2018525 x bekeken