Diagned ledenbijeenkomst op 31 maart a.s.

De eerste ledenbijeenkomst van dit jaar zal plaatsvinden op vrijdagochtend 31 maart 2017, van 10:00-12.30 uur. Naast de reguliere ALV - waarin weer veel actualiteiten worden besproken – zal er aandacht zijn voor het onderwerp privacy. Leden kunnen zelf onderwerpen aandragen die zij graag behandeld willen zien. U kunt daartoe input geven tot 26 maart a.s.
Onder de titel: ‘Nieuwe privacy-regels in de zorg: wat betekent het voor u?’, zullen de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het omgaan met persoonsgegevens worden besproken vanuit de vraag: wat betekent dit voor u?

Dit onderwerp wordt verzorgd door Klaas Meersma en Hedwig den Herder. Zij zijn verbonden aan advocatenkantoor AKD in Amsterdam. In hun dagelijkse praktijk leggen zij zich volledig toe op de zorg, met een duidelijke focus op zorgaanbieders. Zij hebben in hun praktijk veel te maken met privacy-vragen die bijv. in ziekenhuizen en bedrijven leven en zijn uiteraard goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 

De regels over privacy worden namelijk steeds strenger en de sancties steeds zwaarder. Er is nieuwe Europese wetgeving, die vanaf 2018 rechtstreeks consequenties zal hebben voor Nederland. Op 1 juli 2017 treden aanvullende wettelijke eisen voor verwerking persoonsgegevens in de zorg in werking. En hoe zit het eigenlijk met de meldplicht datalekken die sinds 2016 geldt?

Klaas en Hedwig zullen bespreken wat dit voor de leden van Diagned betekent. Weet u hier voldoende van en is uw organisatie hierop voldoende voorbereid?

Meerdere personen van een bedrijf zijn welkom! Klik hier voor het aanmeldingsformulier en de routebeschrijving. De agenda staat op het ledengedeelte van de website 

Locatie en tijd
De bijeenkomst vindt als altijd plaats in Hotel Houten (zie bijgevoegde routebeschrijving). Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. De bijeenkomst zelf start om 10 uur. Uiteraard wordt er na afloop, rond 12.30 uur, weer een netwerklunch aangeboden. 
Gepubliceerd op:  17 maart 2017 567 x bekeken