Europees Parlement stemt vóór de concept Verordening IVD

Op 22 oktober heeft het voltallig Europees Parlement gestemd over de voorstellen voor de nieuwe IVD Verordening. Er lijken geen verrassingen te zijn. De EDMA is namens de IVD-industrie redelijk tevreden met de uitkomsten, maar heeft zorgen over de korte overgangstermijn van 3 jaar.
Op 22 oktober jl. Heeft het Europees Parlement de voorstellen voor de nieuwe regels voor IVD goedgekeurd. Deze voorstellen waren voorbereid door de Europese Commissie maar in werkgroepen van het Europees parlement al besproken en van veel amendementen voorzien.
 
Het is op het moment van het schrijven van deze E-zine nog niet geheel duidelijk welke onderdelen van de geamendeerde voorstellen zijn overgenomen. Een nadere analyse volgt.
 
Klik hier voor het persbericht van EDMA.
Gepubliceerd op:  25 oktober 2013 2901 x bekeken
Gerelateerde artikelen

MedTech Europe: IVD-markt in cijfers 2019

MedTech Europe publiceert jaarlijks een overzicht van de belangrijkste ‘facts and figures” over de markt van medisch hulpmiddelen en IVDs in de EU. Onlangs is de versie met cijfers over 2018 gepubliceerd.

8 mei 2019399 x bekeken

IVDR: stand van zaken

Los van de Brexit speelt ook de implementatie van de MDR en IVDR. Tijdens een aantal recente bijeenkomsten bij VWS is duidelijk geworden dat er druk op de ketel zit.

9 april 2019451 x bekeken

Heeft u vragen over de nieuwe IVD-verordening? Stel ze!

De IVD Verordening is vorig jaar april vastgesteld en kent een overgangstermijn van 5 jaar. Dat lijkt nog lang, maar het eerste jaar is al voorbij. Om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd klaar is voor de nieuwe regels, wordt nu geïnventariseerd welke vragen er leven in het veld. Deze worden dan door VWS, in afstemming met o.a. de Inspectie en Diagned, beantwoord.

20 april 2018578 x bekeken