FMS: Neem belemmeringen voor juiste zorg op de juiste plek weg

De beweging naar ‘de juiste zorg op de juiste plek’ kan pas een vlucht nemen als de muren tussen de lijnen lager worden, de gegevensuitwisseling sterk verbetert en de bekostiging goed geregeld wordt. Dat schrijven de Federatie Medisch Specialisten, de Landelijke Huisartsen Vereniging en InEen in een brief (pdf) aan de Tweede Kamer.
Juiste zorg op de juiste plek heeft als doel om de beste zorg te leveren dichtbij en rondom de patiënt, doelmatig én toegankelijk. Dat gebeurt al in programma’s zoals Verstandig kiezen, Zorgevaluatie en gepast gebruik en Samen beslissen en door het ontwikkelen van netwerkgeneeskunde en e-health-toepassingen.

In het hele land werken medisch specialisten samen met huisartsen, verpleegkundigen, paramedici, wijkverpleging en andere zorgverleners aan nieuwe initiatieven binnen en buiten het ziekenhuis rond ‘de juiste zorg op de juiste plek’. De Federatie stimuleert deze beweging en stelt zich als doel om belemmeringen die juiste zorg op de juiste plek in de weg staan, weg te nemen.

De Federatie, LHV en InEen pleiten voor het verder verlagen van ‘de muren tussen de lijnen’.

Klik hier voor de brief.
Gepubliceerd op:   5 december 2019 539 x bekeken