Gepersonaliseerde adviezen op basis van DNA-tests buiten de zorg

Door middel van DNA-tests is het niet alleen mogelijk om geneesmiddelen te ‘personaliseren’, maar ook andere producten, van voedselboxen tot dagcrèmes. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de medische behandeling en gezondheid van mens en dier. Het Financieel Dagblad meldt dit op 3 september 2018 in een artikel over Omnigen.
Omnigen, een bedrijf uit Rotterdam, begeeft zich op het terrein wat het 'context specifieke genetica', noemt. Omnigen zoekt naar genetische factoren waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze binnen een bepaald gebied, zoals de huid, sport, of voeding, bepalend zijn. De klant levert daarvoor DNA-materiaal aan dat eenvoudig met een wattenstaafje aan de binnenkant van de wang op te vegen is.

Omnigen bepaalt uit het speeksel het DNA en bepaalt, afhankelijk van de vraag, welk dieet de sportprestaties verhoogt of welke dagcrème geschikt is. Omnigen laat zich niet in met medische zaken, behalve in opdracht van een universitair medisch centrum, aldus de oprichter.

Lees hier verder.
Gepubliceerd op:   5 september 2018 531 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Gepersonaliseerde kankerbehandeling via de computer

De combinatie van een slimme formule, een nieuwe grootschalige data-analyse van tumoreiwitmoleculen waaronder de drugtargets en een webserver maakt het mogelijk dat op termijn een gepersonaliseerde behandeling voor de patiënt uit de computer rolt.

8 mei 2019739 x bekeken