Goed Gebruik hulpmiddelen

Op 11 juni a.s. vindt het congres Goed Gebruik Hulpmiddelen plaats. Dit congres wordt georganiseerd door de Patiëntenfederatie Nederland, Vilans en het Ministerie van Volksgezondheid en Sport, voor dossierhouders van hulpmiddelen die tot de markt zijn toegelaten én in het basispakket van de Zorgverzekering zitten.
Het congres staat in het teken van goed gebruik hulpmiddelenzorg. Met als doel het juiste hulpmiddel voor de patiënt; eenvoudig waar het kan, complex waar dat nodig is. Diabetes hulpmiddelen (met name bloedglucosemeters) zijn onderwerp geweest van de activiteiten die door VWS tot dusverre zijn geïnitieerd. Een van de workshops zal ook hieraan zijn geweid. Minister Bruno Bruins zal een voordracht houden. Meer informatie over het programma vindt u hier.
Gepubliceerd op:  30 mei 2018 347 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Laboratoriumdiagnostiek kan geneesmiddelenbeleid ondersteunen

Tijdens het algemeen overleg van de Vaste kamercommissie VWS op 6 november jl. bleek dat laboratoriumdiagnostiek als een van de oplossingen te worden genoemd om te komen tot beter en goedkoper geneesmiddelengebruik.

5 december 2019445 x bekeken

Reactie gezamenlijke Medtech sector op visie VWS over medische technologie

De koepels van de diverse medtech bedrijven in Nederland, waaronder Diagned, hebben aandacht gevraagd voor het grote belang van deze sector voor de zorg. Dit in het kader van de agenda van de Vaste Kamercommissie, die in november onder meer sprake over hulpmiddelenbeleid en over de visie op medische technologie, die de minister in april 2019 aan de kamer stuurde.

4 december 2019186 x bekeken