IGZ beëindigt aanwijzing streeklab Kennemerland

De aanwijzing die de inspectie het Streeklaboratorium Kennemerland heeft gegeven is beëindigd. Het streeklaboratorium is op advies van de inspectie gestopt met het kweken van M. tuberculosis complex.
De inspectie constateerde in mei 2013 dat het Streeklaboratorium op sommige onderdelen geen verantwoorde zorg leverde. Daarop verbood de inspectie het Streeklaboratorium nieuwe kweken in te zetten voor M. tuberculose complex zolang de risico’s niet waren verminderd. Het lab stuurt nu de monsters door naar een ander laboratorium dat deze kweken wel onder de juiste condities kan uitvoeren.
 
Doordat het streeklaboratorium gestopt is met het kweken van M. tuberculosis complex komen de overige voorwaarden voor de aanwijzing ook te vervallen.
Gepubliceerd op:  20 augustus 2013 2120 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Consequenties van IVDR voor laboratoria

De IVDR gaat niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor andere partijen consequenties hebben. De laboratoriumprofessionals zijn zich ook aan het voorbereiden, bijv. als het gaat om de ‘in house tests’: de testen die in de laboratoria zelf worden ontwikkeld. Er is een aparte ‘taskforce IVDR’ ingesteld, die een leidraad voor laboratoria wil ontwikkelen voor de implementatie van de nieuwe wetgeving voor hun leden.

21 januari 2020338 x bekeken

Voorspellen van de effectiviteit van MTX bij RA

Laboratoriumspecialist klinische chemie dr. Maurits de Rotte ontwikkelde – samen met anderen – een model om de effectiviteit van de behandeling van reumatische artritis met methotrexaat (MTX) te voorspellen.

6 november 2019161 x bekeken