Kamervragen HIV pilot Amsterdam

Er zijn ook kamervragen gesteld over samenwerkingsproject van verschillende organisaties, waaronder GGD, huisarts, hiv-behandelaren, om gezamenlijk het aantal hiv-transmissies in Amsterdam terug te dringen en de prognose van hiv-geïnfecteerden. In deze pilot wordt een apparaat getest voor snelle opsporing van het hiv-virus.
Volgens de minister zijn in deze pilot fase geen veranderingen te verwachten in het hiv-beleid van GGD-en en de samenwerking met huisartsen. De Minister: “Afhankelijk van de resultaten zullen de betrokken beroepsgroepen van huisartsen, hiv-behandelaren en GGD-en mogelijk hun richtlijnen aanpassen. De pilot zal ook duidelijkheid moeten geven over de kosten. De opsporing van acute hiv-infecties via deze pilot heeft geen invloed op het testen, behandelen en de voorlichting over de overige soa en hiv-testen in niet acute situaties.”
 
Voor de antwoorden op deze vragen klik hier.
Gepubliceerd op:  28 september 2015 915 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Diagnostiek in het kader van SOA

Vroege opsporing en tijdige behandeling van SOA zoals chlamydia en hiv zijn belangrijk om complicaties te voorkomen én verdere overdracht tegen te gaan. ZonMw ondersteunt onderzoek op dit terrein binnen het project Infectieziektebestrijding.

24 oktober 2019645 x bekeken

Aantal nieuwe hiv-besmettingen gedaald

Zo'n 750 mensen kregen vorig jaar te horen dat ze met hiv besmet zijn geraakt. Dat zijn er minder dan het voorgaande jaar, toen er 820 nieuwe hiv-infecties bijkwamen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Hiv Monitoring.

29 november 2018592 x bekeken