Kamervragen over de financiële belangen van testlabs van medisch-microbiologen.

De minister van VWS heeft op 1 september Kamervragen beantwoord van de SP leden Marijnissen en Van Gerven over onder andere het testbeleid en de financiële belangen van testlabs en medisch microbiologen.
De Minister van VWS legt nog een keer uitvoerig uit hoe het komt dat de capaciteit niet altijd volledig benut is geweest. Over de  vraag of financiële belangen een rol hebben gespeeld voor medisch microbiologische laboratoria om andere laboratoria niet te betrekken, zegt minister dat hij zich niet vinden in de suggestie dat de MM laboratoria een eventueel belang bij het uitvoeren van testen een rol hebben laten spelen in de advisering over de inzet van testcapaciteit. De minister verwacht van alle nieuwe laboratoria in Nederland die zich hebben laten valideren voor diagnostiek voor Covid-19 dat medische professionaliteit en de bereidheid om bij te dragen aan de bestrijding van de crisis voorop staat.
 
Klik hier voor meer informatie.

 

Gepubliceerd op:  10 september 2020 706 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Nierschade tijdig opsporen met test

Nierschade komt zeer vaak voor: bij 1 op de 10 Nederlanders. Nierschade leidt tot verminderde werking van bepaalde organen. Het lastige is dat het vaak te laat wordt opgemerkt en de schade al is ontstaan. Artsen en patiëntenorganisaties pleiten voor een landelijke aanpak om nierschade op te sporen. Dat kan eenvoudig zonder hoge kosten, onder meer door een urinetest die de eiwitten in de urine meet.

4 mei 202143 x bekeken

Rechter: geen verplichting inschakelen alle labs voor coronatests

De overheid is niet verplicht om U-Diagnostics uit Baarn en het Duitse Labor Dr. Wisplinghoff uit Keulen in te schakelen voor coronatests. Deze laboratoria hadden in kort geding gevorderd dat ze – als erkende labs - ook betrokken zouden worden bij het testen op corona.

17 juli 2020911 x bekeken