Ledenbijeenkomst 10 april: wat kost diagnostiek en wanneer is een test goed?

De discussies over kwaliteit en kosten zijn weer in volle gang. Daarom hebben we op 10 april aanstaande een mooi programma voor u, waarin beide onderwerpen aan de orde zullen komen.
Marc Thelen zal ons bijpraten over de ontwikkelingen in de afgelopen jaren bij de SKML de activiteiten die het SKML nu uitvoert. Marc wil graag met de industrie in discussie om te kijken hoe partijen hun activiteiten en diensten nog meer op elkaar af kunnen stemmen teneinde de kwaliteit van diagnostiek in Nederland nog verder te bevorderen. Hij is dan ook zeer geïnteresseerd in feed back van uw kant, welke wensen heeft u inde richting van SKML, welke voordelen zou dat voor uw bedrijf kunnen betekenen?
 
Daarna zal Steven Lugard van Performation ons bijpraten over de problematiek rond de berekening van de kostprijzen van laboratoria en de effecten daarvan op de tarieven voor de laboratoria. Deze discussie is hoogst actueel in verband met het beleid van zorgverzekeraars om simpelweg de tarieven aanzienlijk te verlagen – bij gebrek aan duidelijkheid rond de kostprijzen. Performation is bezig om met een aantal laboratoria te komen tot een realistischer kostprijsmethodiek waarbij oog is voor bijv. de verschillen tussen eerste- en tweedelijnsdiagnostiek. De NVKC is daar nu intensief mee bezig, temeer nu de NZa tarieven voor 2016 gaat vaststellen die wel eens gebaseerd zouden kunnen zijn op onjuiste informatie over kostprijzen vanuit ziekenhuizen. Ook voor leden van Diagned zijn reële tarieven en voorkomen verdere afkalving van budgetten van groot belang.
 
Meer informatie volgt, maar noteert u vast in uw agenda: vrijdagochtend 10 april, aanvang 10 uur, met uiteraard weer aansluitend netwerklunch.
Een email met aanmeldingsformulieren volgt snel. 
Gepubliceerd op:  16 februari 2015 682 x bekeken