Ledenbijeenkomst 24 november: Therapie Op Maat (TOM)

De eerstvolgende ledenbijeenkomst zal plaatsvinden op 24 november a.s.. Deze zal als altijd bestaan uit een kort ‘huishoudelijk’ gedeelte – met onder meer weer veel actualiteiten - en een uitgebreidere inhoudelijke sessie. Dit inhoudelijke gedeelte zal dit keer in het teken staan van Therapie Op Maat (TOM): het belang van diagnostiek voor de juiste behandeling op het juiste moment voor de juiste patiënt.
Er is vanuit diverse kanten steeds meer belangstelling voor dit onderwerp.  Zo speelt laboratoriumdiagnostiek op dit moment een rol in de discussie over dure geneesmiddelen, als mogelijkheid om te komen tot een betere en efficiëntere inzet van geneesmiddelen. Ook is er steeds meer aandacht voor de kansen die farmacogenetica biedt voor zowel kwaliteit als kosten van de zorg.

Na een algemene inleiding over dit onderwerp door de werkgroep TOM zal Prof Ron van Schaik ingaan op zowel diagnostiek met betrekking tot longkanker als farmacogenetica. Ron van Schaik is werkzaam als Klinisch Chemicus op de Afdeling Klinische Chemie van het Erasmus MC en is sinds 2014 hoogleraar Farmacogenetica. Zijn visie is dat kennis over de karakteristieken van de individuele patiënt (waaronder het genetisch profiel) nodig is voor een veilige en effectieve behandeling, dus voor therapie op maat.

Dit thema is niet alleen nu maar zeker ook in de toekomst voor alle leden van Diagned interessant én van groot belang. Alle reden dus om te komen op deze laatste bijeenkomst van het jaar. Zoals altijd: u mag met meer mensen komen, en de lunch staat na afloop klaar. Nadere informatie, waaronder de stukken voor de ALV,  wordt per email toegezonden.

Meer informatie volgt in de loop van volgende week. U kunt zich wel al aanmelden door middel van bijgevoegd formulier.

 

Gepubliceerd op:   9 november 2017 557 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Terugblik ALV 29 maart 2019

Op 29 maart 2019 vond de eerste ledenbijeenkomst van 2019 plaats in Houten. Ook deze was weer druk bezocht. Gastspreker was Huub Raemakers, Partner Strategy Counselors bij Twynstra Gudde, en auteur van een rapport uit 2018 over de toekomst van de medische diagnostiek. Hij presenteerde bevindingen uit zijn onderzoek en de leden gingen met hem in gesprek over de toekomst van de laboratoriumdiagnostiek.

9 april 2019395 x bekeken

ALV 29 maart: Save the date

Op 29 maart 2019 vindt de eerste ledenbijeenkomst van 2019 plaats in Houten. Wederom zal het inhoudelijke gedeelte gewijd zijn aan het thema ‘Toekomst van de laboratoriumdiagnostiek’. Gastspreker is Huub Raemakers, Partner Strategy Counselors bij Twynstra Gudde, en auteur van een rapport uit 2018 over de toekomst van de medische diagnostiek.

25 februari 2019396 x bekeken

Terugblik ledenbijeenkomst

Op 23 november 2018 vond in Houten een zeer drukbezochte Diagned ledenbijeenkomst plaats. We mochten meer dan 50 vertegenwoordigers van de leden verwelkomen. Na de reguliere ALV belichte , Michiel Boehmer van Unilabs het thema ‘de markt van morgen’ vanuit een verrassend perspectief.

29 november 2018125 x bekeken