Ledenbijeenkomst Diagned 22 september: wederom blik in de toekomst laboratoriumdiagnostiek

Op 22 september is er weer een ledenbijeenkomst van Diagned. Tijdens de ALV zal een groot aantal actuele onderwerpen aan de orde komen. Tevens is er een gastspreker, Willem Melchers, die zijn visie op de toekomst van de diagnostiek zal geven.
Het is belangrijk om de discussie over de toekomst van de diagnostiek te blijven voeren. Ditmaal zal Dr. Willem Melchers (onder meer werkzaam als moleculair microbioloog in het Radboud Universiteit Medisch Centrum Nijmegen) zijn toekomstvisie geven op de laboratoriumdiagnostiek. De titel van zijn voordracht zal zijn “I have seen the future and it works: de grenzeloosheid van technologie en de diagnostiek  van infectieziekten.”

De laatste decennia binnen de medische microbiologie worden gekenmerkt door een verschuiving van min-of-meer ambachtelijke naar technologisch gedreven diagnostiek, een trend die overigens in de gehele maatschappij waarneembaar is. Deze ontwikkeling wordt gekarakteriseerd door een steeds snellere (exponentiële) technologie ontwikkeling en snelle opeenvolgende paradigma's. Het is daarom een illusie om te spreken over “grenzen van de technologie”, technologische ontwikkeling kent immers geen grenzen. Met andere woorden, de impact van de technologie op de medisch microbiologische diagnostiek is grenzeloos en gaat waarschijnlijk verder dan wat menigeen zich kan voorstellen.

De focus zal dan ook niet liggen op wat we feitelijk al technologisch kunnen binnen de diagnostiek van infectieziekten of op heel korte termijn denken te kunnen. Willem Melchers zal de grenzen overschrijden en u meenemen naar hetgeen wat door de technologie werkelijk gaat veranderen. De discussie zal dan ook niet gaan of het gebeurd maar hoe we daar mee om moeten gaan.
De bijeenkomst vindt als altijd plaats in Hotel Houten. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. De bijeenkomst zelf start om 10 uur. Uiteraard wordt er na afloop, rond 12.30 uur, weer een netwerklunch aangeboden.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier, de agenda en de stukken staan op het besloten gedeelte van de ledensite. Dit vindt u onder het kopje over Diagned > Ledenpagina.

 

Gepubliceerd op:  15 september 2017 523 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Diagned ledenbijeenkomst over ‘de markt van morgen’: Unilabs

De eerstvolgende ledenbijeenkomst van Diagned vindt plaats op 23 november a.s. in Houten. Gastspreker is Michiel Boehmer van Unilabs, die vanuit een verrassende invalshoek zal ingaan op “de markt van morgen” in de laboratoriumwereld.

20 november 2018467 x bekeken

Terugblik ALV 29 maart 2019

Op 29 maart 2019 vond de eerste ledenbijeenkomst van 2019 plaats in Houten. Ook deze was weer druk bezocht. Gastspreker was Huub Raemakers, Partner Strategy Counselors bij Twynstra Gudde, en auteur van een rapport uit 2018 over de toekomst van de medische diagnostiek. Hij presenteerde bevindingen uit zijn onderzoek en de leden gingen met hem in gesprek over de toekomst van de laboratoriumdiagnostiek.

9 april 2019336 x bekeken

ALV 29 maart: Save the date

Op 29 maart 2019 vindt de eerste ledenbijeenkomst van 2019 plaats in Houten. Wederom zal het inhoudelijke gedeelte gewijd zijn aan het thema ‘Toekomst van de laboratoriumdiagnostiek’. Gastspreker is Huub Raemakers, Partner Strategy Counselors bij Twynstra Gudde, en auteur van een rapport uit 2018 over de toekomst van de medische diagnostiek.

25 februari 2019346 x bekeken