Lustrumcongres NVKC

Op 7 april 2017 viert de NVKC in het Kurhaus in Scheveningen het 70 jarig bestaan van de vereniging met een lustrumcongres gewijd aan eHealth. De NVKC wil aandacht besteden aan de invloed die nieuwe technologische mogelijkheden in de toekomst gaan hebben op de zorg.

 

Het lustrumsymposium ‘eHealth: hype of Zorg(r)evolutie” vindt plaats op 7 april van 13.30-16.30 a.s. in het Kurhaus te Scheveningen.

Keynotes-speakers zijn:

Prof. Wouter van Solinge (Hoogleraar laboratoriumgeneeskunde UMCU)
Secretaris-generaal VWS Dr. Erik Gerritsen
Dr. Daan Dohmen (CEO Focus Cura)
 
Klik hier voor het volledige programma.  

Aansluitend aan het symposium houdt de NVKC haar verjaardagsreceptie

 

Gepubliceerd op:  23 februari 2017 581 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Voorzitter NVKC: diagnostiek moet altijd goed gebeuren

De laatste jaren is er een verschuiving te zien naar directere vormen van diagnostiek, zoals de mogelijkheid voor huisartsen om zelf onderzoeken uit te voeren (POCT). Er bestaan al verschillende testen waar de huisarts en zelfs de patiënt gebruik van kunnen maken. Klinisch chemici kunnen een belangrijke rol spelen om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden.

18 januari 2018461 x bekeken

Beleidsplan NVKC: waardecreatie en van binnen naar buiten

Eind december is het beleidsplan van de NVKC gepresenteerd. Het is een kort en helder document met een aantal duidelijke boodschappen die te maken hebben met het belang van aantonen van meerwaarde van de laboratoriumdiagnostiek en de rol van de labspecialist in dat kader, en oog voor ontwikkelingen zoals specialisatie en diagnostiek buiten het lab.

18 januari 2018362 x bekeken