Marc Thelen nieuwe directeur van SKML

Diagned ontving de officiële aankondiging van de benoeming van Marc Thelen als directeur van de SKML.
Uitdagingen waar de nieuwe directeur zich mee zal bezig houden zijn onder meer: het laten uitrijpen van het nieuwe geüniformeerde scoresysteem MUSE, het introduceren van ResQ, de web-based opvolger van de huidige QBase software, het uitbouwen van de rol van SKML bij rijksscreeningsprogramma’s in navolging van het recente contract voor de externe kwaliteitsbewaking darmkankerscreeningsprogramma en het behalen en bestendigen van accreditatie volgens ISO 17043, de norm voor externe kwaliteitsbewakingsorganisaties. 
Gepubliceerd op:   8 oktober 2013 1638 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Screening beste strategie om chronische Q-koorts op te sporen

Het testen op antilichamen tegen de Q-koortsbacterie is een goede mogelijkheid om in risicogroepen nog steeds niet eerder gediagnosticeerde ziektegevallen van chronische Q-koorts te ontdekken. Dat blijkt uit recent promotieonderzoek.

5 juni 2020747 x bekeken

Bij agressief B-cel lymfoom screenen op aanwezigheid MYC-breuk

Door middel van de fluorescentie in situ hybridisatie (FISH) techniek zouden mensen met een agressief B-cel lymfoom (een vorm van lymfklierkanker die uitgaat van de B-afweercellen) standaard gescreend moeten worden op de aanwezigheid van DNA-breuken in het MYC-kankergen. Dit helpt bij het stellen van de juiste diagnose en prognose voor reactie op een behandeling.

31 mei 2017634 x bekeken

Actualisatie draaiboek Neonatale Hielprik Screening

Het draaiboek van de hielprikscreening is geactualiseerd. Alfa-thalassemie (HbH ziekte) en bèta-thalassemie (major) zijn toegevoegd aan de aandoeningen waarop wordt gescreend.

23 februari 2017606 x bekeken