Minister VWS lovend over voortgang GMH

In oktober 2013 is een delegatie bij de minister Schippers van VWS op bezoek geweest om over de voortgang van de GMH te spreken. Kort voor kerst heeft de Minister een uitgebreide brief geschreven naar de Tweede Kamer waarin zij de stand van zaken weergeeft. De Minister is lovend over de voortgang en vol vertrouwen in de toekomst.
De minister is tevreden dat de wederkerigheid vormt krijgt door de aansluiting van andere koepels van zorgaanbieders (zoals ziekenhuizen en artsen),. Zij doet een oproep aan andere koepels zoals zorgverzekeraars, om zich ook aan te sluiten.  Daarover zullen verkennende gesprekken worden gevoerd de komende tijd. Een ander belangrijk punt in 2014 wordt het transparantieregister. De GMH heeft toezeggingen gedaan maar wel begrip gevraagd voor feit dat niet alles in een keer kan worden geregeld. De focus voor wat betreft de transparantie zal in eerste instantie gericht zijn op implantaten.
 
Klik hier voor de brief. 
Gepubliceerd op:  10 januari 2014 1465 x bekeken
Gerelateerde artikelen

GMH partijen bezoek bij de minister

Op 16 oktober was Mirjam de Bruin aanwezig bij een overleg met de minister van VWS over de gedragscode medische hulpmiddelen. Namens de GMH partijen heeft zij daar de stand van zaken gepresenteerd rond de Gedragscode Medische Hulpmiddelen en de wederkerigheid. Bij het overleg waren naast het bestuur van de Stichting GMH ook aanwezig vertegenwoordigers van de KNMG, Orde van Medisch specialisten, de NVZ, de NFu en Zorgverzekeraars Nederland.

25 oktober 20131194 x bekeken

Lyme en tropische infectieziekten

Tijdens het Algemeen Overleg Medische Preventie medio april heeft minister Bruins toezeggingen gedaan over de bestrijding van de ziekte van Lyme en tropische infectieziekten

10 juli 2019689 x bekeken