Minister wil meer innovatie

De Minister van VWS heeft onlangs benadrukt dat innovatie in de zorg belangrijk is en blijft. ‘We moeten de kansen aangrijpen die de technologie biedt om de zorg te verbeteren. Je komt niet uit de crisis door te blijven zitten waar je zit.’
De minister gaf aan ‘genoeg te hebben van al het gesomber’. Ze is van mening dat onnodig vaak wordt gedacht dat innovatieve projecten niet mogelijk zijn. Ze zei dat tijdens het in ontvangst nemen van het boek Diagnose Zorginnovatie schetsen de auteurs Michel van Schaik en Philip Idenburg. In dit boek staat onder meer hoe het delen van technologie kan leiden tot een versnelling van innovatieprocessen in de zorg.
 
In het boek wordt een innovatieagenda voor de komende jaren neergelegd met doelstellingen op deelgebieden. Zo moeten kankerpatiënten meer invloed krijgen op hun behandeling en patiënten die veel verschillende medicijnen gebruiken zouden dat altijd op een veilige manier moeten doen.
Gepubliceerd op:   8 oktober 2013 1055 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Minister Bruins: start nieuw internationaal samenwerkingsverband geneesmiddelen; medische hulpmiddelen gaan volgen

Eind oktober is het International Horizon Scanning Initiative (IHSI) gestart, waarin Nederland samenwerkt met 8 andere landen om informatie over nieuwe en belangrijke geneesmiddelen in kaart te brengen en met elkaar te delen. Hierdoor weten de landen vroegtijdig waar ze aan toe zijn als het gaat om toekomstige dure geneesmiddelen. Op termijn gaan ook medische hulpmiddelen onderdeel uitmaken van het initiatief.

6 november 2019641 x bekeken

Lyme en tropische infectieziekten

Tijdens het Algemeen Overleg Medische Preventie medio april heeft minister Bruins toezeggingen gedaan over de bestrijding van de ziekte van Lyme en tropische infectieziekten

10 juli 2019796 x bekeken

Minister Bruno Bruins wil meer regie op gepast gebruik van zorg

Welke zorg helpt de patiënt echt en welke zorg voegt eigenlijk niks toe? Hoe onderzoeken we dat het beste? En hoe brengen we de uitkomsten van dat onderzoek in de praktijk? Dat zijn de vragen die prof. dr. Sjoerd Repping samen met medisch specialisten, patiënten, verpleegkundigen, ziekenhuizen, verzekeraars en de overheid moet gaan beantwoorden.

25 februari 2019483 x bekeken