NEN organiseert IVDR symposium: “hoe ver bent u”?

Op 5 juni 2020 organiseert NEN een symposium over de nieuwe wet- en regelgeving voor In-vitro diagnostica (IVDR). Het symposium wordt voor de derde keer georganiseerd. Bij de eerste editie in 2018 werden de deelnemers geïnformeerd over de nieuwe wet en de wijzigingen ten opzichte van de huidige wetgeving. De tweede editie stond in het teken van implementatie van de nieuwe wetgeving. In de derde editie staat het volgende thema centraal: Hoe ver bent u anno 2020?
Dit symposium wordt georganiseerd om alle partijen op het gebied van In-vitro diagnostica, waaronder fabrikanten, leveranciers en medische laboratoria, bij elkaar te brengen. De dag bestaat uit twee delen, waarbij een deel informatief is en de rest van de dag ingericht wordt om interactie met experts en elkaar te bevorderen.

Programma
Het programma  is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met IVDs en komt tot stand in overleg met diverse experts uit het veld. Vragen vanuit de sector staan deze dag centraal. Naar verwachting wordt het programma bekend gemaakt in maart 2020.
Aanmelden is mogelijk via NEN Evenementen. In verband met de zaalcapaciteit sluit de inschrijving bij 70 deelnemers.

Meer informatie

Klik hier nen.nl voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  19 februari 2020 275 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Oprichting expertgroep Artificial Intelligence en Medische Hulpmiddelen

NEN richt een expertgroep op dat gericht zal zijn op het onderwerp artificial intelligence (AI) en medische hulpmiddelen. Het doel is om verschillende partijen te verbinden vanuit verschillende perspectieven. NEN organiseert binnenkort een online informatiebijeenkomst op donderdag 11 maart 2021 van 10.00 tot 12.00 uur.

25 februari 2021577 x bekeken

Inzicht in genetische variatie hulp bij voorspellen ernst hartspierziekte

Onderzoekers van onder andere Amsterdam UMC hebben een verklaring gevonden voor variaties in ernst van een ziekte van de hartspier. Het onderzoek benadrukt het belang van het beter in beeld brengen van genetische variaties die, bovenop het genetische defect, bijdragen aan de ernst van deze ziekte.

25 februari 2021585 x bekeken