Noordelijke laboratoria fuseren

Twee laboratoria in het noorden van het land willen fuseren. Het gaat om de Noordelijke Laboratorium Groep en het Klinisch Chemisch Laboratorium Leeuwarden. Dit blijkt uit een melding die is gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Na fusie zou het grootste medische laboratorium van Nederland ontstaan met 1150 medewerkers.
Uit de melding bij de ACM blijkt dat de Noordelijke Laboratorium Groep van plan is om het Klinisch Chemisch Laboratorium in te lijven. De bestuurders van de laboratoria achten een fusie noodzakelijk omdat er bij alle medische labs sprake is van schaalvergroting. Grotere medische labs kunnen efficiënter en dus goedkoper werken en met nieuwe apparatuur zijn meer ziektes sneller op te sporen.
Gepubliceerd op:  25 oktober 2013 1257 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Consequenties van IVDR voor laboratoria

De IVDR gaat niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor andere partijen consequenties hebben. De laboratoriumprofessionals zijn zich ook aan het voorbereiden, bijv. als het gaat om de ‘in house tests’: de testen die in de laboratoria zelf worden ontwikkeld. Er is een aparte ‘taskforce IVDR’ ingesteld, die een leidraad voor laboratoria wil ontwikkelen voor de implementatie van de nieuwe wetgeving voor hun leden.

21 januari 2020355 x bekeken

Voorspellen van de effectiviteit van MTX bij RA

Laboratoriumspecialist klinische chemie dr. Maurits de Rotte ontwikkelde – samen met anderen – een model om de effectiviteit van de behandeling van reumatische artritis met methotrexaat (MTX) te voorspellen.

6 november 2019169 x bekeken