Radboud benoemt bijzonder hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg

Patrick Jeurissen is benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Betaalbaarheid van Zorg' aan de Radboud Universiteit/Radboudumc, met ingang van 15 februari 2016. Hij is programmaleider van Celsus, Academie Betaalbare Zorg, een samenwerkingsverband tussen de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc en het ministerie van VWS.
Patrick Jeurissen doet onderzoek naar de relatie tussen kosten en kwaliteit van de gezondheidszorg met als doel betaalbare zorg voor iedereen. Zo onderzoekt hij hoe overheden en zorginkopers de zorg het best kunnen financieren, hoe in vergoeding van de behandelingen meer rekening te houden is met zorgkwaliteit, hoe zorg voor de 'duurste' patiënt - zo'n 1 procent van het totaal - kwalitatief beter maar ook goedkoper kan, of hoe procesinnovaties zoals Buurtzorg of ParkinsonNet kunnen bijdragen aan een betere betaalbaarheid van zorg.
 
Jeurissen studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en promoveerde in 2010 op een vergelijkend en longitudinaal onderzoek tussen vier westerse landen naar winst in de ziekenhuiszorg. Hij heeft meer dan vijftig (inter)nationale publicaties op zijn naam en is een veelgevraagd spreker. Hij adviseerde verschillende regeringen en internationale organisaties, zoals de Wereldgrzondheidsorganisatie WHO en de EU over hervormingen om zorg beter betaalbaar te krijgen. Daarnaast is hij wetenschappelijk adviseur van het ministerie van VWS.

 

Gepubliceerd op:  23 maart 2016 915 x bekeken