Save the date; extra ledenbijeenkomst over de NEN/Normcommissie IVD op 12 maart a.s.

Op donderdag 12 maart a.s. vindt een extra ledenbijeenkomst plaats over de normalisatie en de activiteiten van de NEN Normcommissie IVD. Deze is met name bedoeld voor medewerkers van IVD-bedrijven die zich bezighouden met normen in aanraking komen.
Zoals u weet is Diagned sinds vorige jaar weer aangesloten bij de NEN en proberen wij de belangen van de leden daarbij zo goed mogelijk te behartigen. Tijdens de ledenvergadering in december 2019 is een overzicht [klik hier voor de Powerpoint presentatie] gepresenteerd van de IVD normen die op dit moment in ISO en CEN verband worden behandeld. Op 12 maart zal Saliha Lalout aanwezig zijn om namens de NEN een nadere toelichting te geven over de exacte status van deze normen en de voor de IVD-bedrijven relevante aspecten daarvan. Deze bijeenkomst is dus vooral bedoeld voor medewerkers binnen de bedrijven die met normen in aanraking komen. Zij kunnen alle vragen stellen waar zij mee rond lopen.
 
Geef deze datum daarom alvast door aan de mensen binnen uw organisatie die daarin geïnteresseerd zijn en laat hen donderdag 12 maart tussen 14.00 en 16.00 uur reserveren in hun agenda. De bijeenkomst vindt plaats bij Diagned in Den Haag. De officiële uitnodiging en het aanmeldformulier wordt binnenkort verzonden.

 

Gepubliceerd op:  21 januari 2020 240 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Oprichting expertgroep Artificial Intelligence en Medische Hulpmiddelen

NEN richt een expertgroep op dat gericht zal zijn op het onderwerp artificial intelligence (AI) en medische hulpmiddelen. Het doel is om verschillende partijen te verbinden vanuit verschillende perspectieven. NEN organiseert binnenkort een online informatiebijeenkomst op donderdag 11 maart 2021 van 10.00 tot 12.00 uur.

25 februari 2021566 x bekeken

Inzicht in genetische variatie hulp bij voorspellen ernst hartspierziekte

Onderzoekers van onder andere Amsterdam UMC hebben een verklaring gevonden voor variaties in ernst van een ziekte van de hartspier. Het onderzoek benadrukt het belang van het beter in beeld brengen van genetische variaties die, bovenop het genetische defect, bijdragen aan de ernst van deze ziekte.

25 februari 2021575 x bekeken

NEN organiseert IVDR symposium: “hoe ver bent u”?

Op 5 juni 2020 organiseert NEN een symposium over de nieuwe wet- en regelgeving voor In-vitro diagnostica (IVDR). Het symposium wordt voor de derde keer georganiseerd. Bij de eerste editie in 2018 werden de deelnemers geïnformeerd over de nieuwe wet en de wijzigingen ten opzichte van de huidige wetgeving. De tweede editie stond in het teken van implementatie van de nieuwe wetgeving. In de derde editie staat het volgende thema centraal: Hoe ver bent u anno 2020?

19 februari 2020268 x bekeken