SHO start online aanvraag diagnostiek

SHO Centra voor medische diagnostiek start in samenwerking met een buitenlandse een nieuw concept voor het digitaal aanvragen van (laboratorium)diagnostiek. SHO start op een aantal locaties met pilots van het nieuwe concept: Diagnostiek Online. Alle vormen van diagnostiek die SHO biedt zijn hiermee digitaal en papierloos aan te vragen.
Met één druk op de knop kan de zorgverlener vanuit zijn eigen systeem, zonder aparte inlogcodes rechtstreeks in het aanvraagformulier komen, zo maakt SHO bekend. In Diagnostiek Online zijn ook de uitslagen van door SHO uitgevoerde diagnostiek in te zien en worden recente uitslagen met toekomstige aanvragen geïntegreerd. Er is een online labgids beschikbaar, waarmee de aanvrager met één muisklik over alle relevante informatie over de test kunt beschikken, zoals: toepassing, referentiewaarden, doorlooptijden en prijzen. Door de aanvrager van meer informatie te voorzien kan diagnostiek gerichter worden aangevraagd.
 
Verder gaat SHO de bloedafname wordt op de prikpost digitaal ondersteunen. De kans op fouten neemt nog verder af en de kwaliteit van de dienstverlening neemt toe. Door de afname van de administratieve handelingen zullen patiënten nog sneller kunnen worden geholpen, aldus SHO.
Gepubliceerd op:  15 mei 2015 805 x bekeken