Stemming in Europees Parlement over concept Verordening IVD

Op 25 september is het voorstel voor de IVD-verordening behandeld in het ENVI van het Europees Parlement. Er is gestemd over het voorstel van de Europese Commissie en over de ruim 400 amendementen van leden van het Parlement. Het ziet er voor de IVD-bedrijven niet slecht uit.
De werkgroep van Diagned die met dit onderwerp bezig is, buigt zich over de uitkomsten van de stemming. Momenteel wordt ook een standpunt voorbereid over in house testing, op verzoek van het ministerie van VWS.
 
Op 10 oktober a.s. zal Diagned aanwezig zijn bij een bijeenkomst over de concept verordening IVD, georganiseerd door het ministerie van VWS. Wij houden u op de hoogte.
 
Klik hier voor de analyse die EDMA alvast heeft gemaakt naar aanleiding van de stemming.
Gepubliceerd op:   8 oktober 2013 1405 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Workshop EDMA over IVD Regulation

EDMA organiseert een workshop in Brussel op 13 en 14 oktober over de nieuwe regels voor IVD. Alle leden zijn welkom.

22 september 2016742 x bekeken

EDMA Toolkit voor discussies Review

De discussies in Brussel over de nieuwe regels over medische hulpmiddelen en IVD’s raken in een stroomversnelling nu Griekenland het voorzitterschap heeft overgenomen. EDMA heeft een aantal documenten opgesteld voor de nationale brancheorganisaties en hun leden. Ze bevatten standpunten, position papers, fact sheets e.d.

31 januari 20141227 x bekeken

Franse ‘sunshine act’ verplicht tot openbaarmaking betalingen

Frankrijk kent sinds eind 2011 een wettelijke verplichting om overeenkomsten tussen bedrijven en stakeholders zoals zorgprofessionals openbaar te maken en de waarde van alle voordelen die in geld of in natura in dat verband worden aangeboden of gegeven. In de zomer van 2013 zijn daar nog extra wettelijke verplichtingen bijgekomen in de zogenoemde French “Sunshine” Act. Dit kan ook relevant zijn voor bedrijven buiten Frankrijk.

25 oktober 20132478 x bekeken