Super-gevoelig live monitoren van menselijke biomoleculen mogelijk

Het is op dit moment nog niet mogelijk om bij patiënten biomarkers live te monitoren doordat deze in minuscule concentraties aanwezig zijn. Onderzoekers van de TU Eindhoven hebben een nieuwe techniek ontwikkeld voor het live en super-gevoelig monitoren van biomarkers.
Voor het lichaam essentiële stoffen zoals eiwitten, hormonen en medicijnen zijn in het bloed aanwezig in pico- of nanomolaire concentraties. Dat zijn zeer kleine concentraties en moeilijk te meten. In de groep Moleculaire Biosensoren voor Medische Diagnostiek van de TU Eindhoven is onder leiding van professor Menno Prins een sensortechniek ontwikkeld waarmee we super-gevoelig biomarker-veranderingen kunnen meten over de tijd.
 
Klik hier voor meer informatie. 
 
Gepubliceerd op:  16 juli 2018 668 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Pinda-allergie te identificeren met epitoopbiomarkers

Een pinda-allergie kon bij 83% van de onderzochte kinderen op basis van alleen epitopen correct worden geïdentificeerd, zo bleek uit een studie die 27 mei als 'late-breaking abstract' werd gepresenteerd tijdens het EAACI-congres. Als deze resultaten herhaald kunnen worden, zouden artsen met deze test de meeste gevallen van pinda-allergie bij kinderen kunnen vaststellen zonder nog een open-food challenge (OFC) nodig te hebben.

20 juni 2018410 x bekeken