Taaleisen voor IVDs: Engels mogelijk voor professionele gebruiker

Op 16 december is de conceptregeling medisch hulpmiddelen gepubliceerd. In de conceptregeling staan onder neer de toekomstige taaleisen voor medisch hulpmiddelen en IVDs Nederland. Daaruit blijkt in een aantal gevallen zal kunnen worden volstaan met informatie in de Engelse taal, onder voorwaarde dat de zorgverlener beschikt over een adequate beheersing van de Engelse taal.

De mogelijkheid om informatie aan zorgleners te geven in de Engelse taal geldt voor:

  • Etiket
  • Gebruiksaanwijzing
  • Informatie om conformiteit aan te tonen
  • Conformiteitsverklaring
  • Field safety notice

Er worden geen eisen gesteld aan bewijs van adequate beheersing van de Engelse taal bij een zorgverlener.
De conceptregeling is maandag gepubliceerd voor consultatie, klik hier.

 

Iedereen kan tot 17 januari 2020 input geven. Diagned gaat hierop ook nog reageren. Mocht u daarvoor nog input hebben, kunt u dit melden bij info@diagned.nl tot uiterlijk 14 januari.

Klik hier voor de conceptregeling.Gepubliceerd op:  18 december 2019 881 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Veiligheid medische hulpmiddelen te verbeteren door centralisatie en inzet op maat

Gebruik van medische hulpmiddelen in ziekenhuizen kan een bedreiging vormen voor de veiligheid van de patiënt. Nivel-onderzoeker Petra Porte bekeek hoe het gebruik van medische hulpmiddelen veiliger kan worden. Inzet op maat, met oog voor de wensen en behoeften van de gebruikers, is een van haar aanbevelingen. Op 29 januari promoveerde Porte op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

19 februari 20202115 x bekeken

Subsidie Europees project verbetering diagnostiek zeldzame ziekten

Een groot consortium onder leiding van de universiteit Tübingen, het Radboudumc en de universiteit Leicester heeft 15 miljoen subsidie ontvangen voor het onderzoeksprogramma SOLVE-RD. Daarmee willen ze de diagnostiek en behandeling van zeldzame ziekten aanzienlijk verbeteren. Door uitwisseling en bundeling van exoom en genoom gegevens van de patiënten kunnen zeldzame ziekten beter gediagnosticeerd worden.

31 januari 2018386 x bekeken