TBC onderzoek in provinciehuis Drenthe

Zeshonderd ambtenaren die werken op het provinciehuis Drenthe in Assen krijgen een tbc-test nadat bij een medewerker open longtuberculose was geconstateerd. Dat meldde de provincie woensdag.

 

Ruim 130 naaste collega's van de zieke ambtenaar zijn inmiddels getest. Bij 19 van hen is vastgesteld dat zij de bacterie dragen, hoewel er in die gevallen geen sprake is van open tbc. Uit voorzorg krijgen ze 3 maanden lang medicijnen voorgeschreven.

Omdat het aantal geïnfecteerden hoger ligt dan verwacht mag worden, hebben GGD en de provincie besloten het onderzoek uit te breiden naar al het personeel. Dat geldt ook voor de gedeputeerden en Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, laat een woordvoerder van de provincie weten. De leden van de Provinciale Staten hoeven niet getest te worden. “Die werken niet inpandig.” Begin vorig jaar werd ook een geval van open longtuberculose ontdekt bij een medewerkster van de provincie. Toen zijn ongeveer dertig naaste collega’s onderzocht. De GGD onderzoekt of er een verband is tussen die besmetting en de huidige.

 

Gepubliceerd op:  26 april 2013 963 x bekeken