Techreuzen nemen 20 procent ziekenhuiszorg over

Grote internationale technologiebedrijven hebben over tien jaar 20 procent van de ziekenhuiszorg overgenomen. Dat concludeert adviesbureau Morgens op basis van een onderzoek onder zorgmanagers naar de ziekenhuiszorg over tien jaar.
snelle technologische ontwikkelingen, kleinere en minder ziekenhuizen, de omslag naar gezondheid en preventie, de juiste zorg op de juiste plek, de patiënt neemt de touwtjes in handen, minder regels en anders verantwoorden en financieren. Dat zijn de zes belangrijkste thema’s in de ziekenhuiszorg blijkt uit het onderzoek “Het ziekenhuis van morgen”.

De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Veel patiënten verzamelen continu data en delen deze via hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Patiënten zullen de eigenaar worden van de data over hun eigen gezondheid. Monitoring kan steeds meer op afstand en specifiek op maat voor patiënten. Er ontstaat een overvloed aan data die artsen en wetenschappers gaan gebruiken om de zorg te verbeteren. Data-analyse is daarbij het sleutelwoord. Artsen en data-analisten zullen algoritmes maken die een steeds belangrijkere rol bij de diagnose en behandeling zullen spelen. En dat biedt kansen voor grote tech-bedrijven. Grote bedrijven als Apple, Google, Philips en Siemens zullen over tien jaar zelfs 20 procent van de ziekenhuiszorg overnemen, zo geven de ondervraagden aan in de online-survey.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  17 oktober 2018 436 x bekeken
Gerelateerde artikelen

FiZi: Ziekenhuizen gaan dit jaar omzetplafonds overschrijden

Uit de Financiële Zorgthermometer van FiZi blijkt dat 90 procent van de ziekenhuizen verwacht dit jaar het omzetplafond bij één of meerdere zorgverzekeraars te overschrijden. Meer dan de helft geeft aan zorg te blijven doorleveren ondanks de mogelijk negatieve financiële impact.

6 november 2019685 x bekeken

KPMG: Ziekenhuizen staan op barsten

Mede door personeelstekorten schrijven ziekenhuizen enkel zwarte cijfers door investeringen af te bouwen. Dat stemt tot zorgen, vindt KPMG, ondat drie of vier ziekenhuizen al jaren in de gevarenzone zitten. Dit komt onder meer omdat de ziekenhuisomzet door stijgende zorgvraag in vier jaar met 3% per jaar zal groeien, maar volgens de Hoofdlijnakkoorden met overheid en zorgverzekeraars moet de groei beperkt blijven en zelfs terug naar 0%.

6 november 2019731 x bekeken