Techreuzen nemen 20 procent ziekenhuiszorg over

Grote internationale technologiebedrijven hebben over tien jaar 20 procent van de ziekenhuiszorg overgenomen. Dat concludeert adviesbureau Morgens op basis van een onderzoek onder zorgmanagers naar de ziekenhuiszorg over tien jaar.
snelle technologische ontwikkelingen, kleinere en minder ziekenhuizen, de omslag naar gezondheid en preventie, de juiste zorg op de juiste plek, de patiënt neemt de touwtjes in handen, minder regels en anders verantwoorden en financieren. Dat zijn de zes belangrijkste thema’s in de ziekenhuiszorg blijkt uit het onderzoek “Het ziekenhuis van morgen”.

De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Veel patiënten verzamelen continu data en delen deze via hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Patiënten zullen de eigenaar worden van de data over hun eigen gezondheid. Monitoring kan steeds meer op afstand en specifiek op maat voor patiënten. Er ontstaat een overvloed aan data die artsen en wetenschappers gaan gebruiken om de zorg te verbeteren. Data-analyse is daarbij het sleutelwoord. Artsen en data-analisten zullen algoritmes maken die een steeds belangrijkere rol bij de diagnose en behandeling zullen spelen. En dat biedt kansen voor grote tech-bedrijven. Grote bedrijven als Apple, Google, Philips en Siemens zullen over tien jaar zelfs 20 procent van de ziekenhuiszorg overnemen, zo geven de ondervraagden aan in de online-survey.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  17 oktober 2018 506 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Ziekenhuizen krijgen alle coronakosten gecompenseerd

De zorgverzekeraars en ziekenhuizen (NVZ, NFU) hebben een akkoord bereikt over de compensatie van het omzetverlies en de extra kosten die ziekenhuizen dit jaar maken door de coronacrisis. Ziekenhuizen krijgen alle gecontracteerde omzet voor 2020 vergoed. Daarbij worden de meer- en minderkosten verrekend. Als een ziekenhuis in de rode cijfers komt door de coronakosten, mag het de zorgverzekeraars vragen om extra financiële steun.

17 juli 2020183 x bekeken

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars geven vernieuwing van ziekenhuiszorg extra impuls

Om een extra impuls te geven aan de noodzakelijke vernieuwing van de zorg hebben de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een pakket van maatregelen afgesproken. Naast een financiële injectie om nieuwe initiatieven versneld van de grond te krijgen, bundelen ziekenhuizen en zorgverzekeraars hun krachten om de stijgende kosten van dure geneesmiddelen te beteugelen, gepast gebruik verder te bevorderen en om knelpunten op IT-gebied aan te pakken.

19 februari 20201543 x bekeken