Transmurale diagnostiek in Utrecht

Zorgvisie besteedt aandacht aan de ontwikkelingen bij de laboratoria in de regio Utrecht na het mislukken van de opzet van een groot centraal lab. Transmurale diagnostiek in nu het toverwoord en onder de kop “Een keer prikken volstaat” worden de activiteiten van Saltro in het Utrechtse omschreven.
Klik hier voor het artikel in Zorgvisie.
Gepubliceerd op:  20 september 2013 1687 x bekeken
Gerelateerde artikelen

European Meeting on Molecular Diagnostics 2021

De organisatie van de European Meeting on Molecular Diagnostics 2021 heeft ons gevraagd om aan te kondigen dat de eerstvolgende bijeenkomst plaatsvindt op 13-15 oktober 2021 in Huis Ter Duin.

19 januari 2021661 x bekeken

LUMC introduceert verbeterde diagnostiek acute leukemie

De afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe diagnostische methode waardoor genetische afwijkingen bij patiënten met acute myeloïde leukemie (AML) uitgebreider en efficiënter vastgesteld worden. Dit maakt een betere en gerichtere behandeling mogelijk.

15 oktober 2020531 x bekeken

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020724 x bekeken