Transparantieregister Zorg publiceert jaarcijfers 2018: pers en Kamervragen

Het Transparantieregister Zorg publiceerde eind juli 2019 de jaarcijfers over financiële samenwerkingsrelaties rond medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en diergeneesmiddelen in 2018. De cijfers laten een stijging zien van het aantal bedrijven en de totale waarde van de relaties.
Op 29 juli jl. heeft het Transparantieregister Zorg gegevens openbaar gemaakt over financiële relaties tussen zorgverleners, zorginstellingen en leveranciers van onder andere medische hulpmiddelen.
 
In verband met de openbaarmaking heeft de GMH een rapportage opgesteld waarin zij duiding geeft aan de cijfers. Deze rapportage vindt u in bijgevoegde Nieuwsbrief. Daarnaast is een nieuwsbericht op de website geplaatst.
De berichtgeving vanuit het Transparantieregister Zorg (en de bijbehorende berichten van de GMH en CGR) over de financiële relaties 2018 hebben tot berichten in de volgende media geleid:
-        Volkskrant
-        NU.nl
-        NOS
-        FD (klik hier voor meer informatie)
 
Kamerlid Van Gerven heeft Kamervragen gesteld, die inmiddels ook al op 16 augustus jl. door de Minister zijn beantwoord.
 
Klik hier voor de Kamervragen en hier voor de antwoorden.
 

 

Gepubliceerd op:   2 september 2019 1721 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Minister Bruno Bruins wil meer regie op gepast gebruik van zorg

Welke zorg helpt de patiënt echt en welke zorg voegt eigenlijk niks toe? Hoe onderzoeken we dat het beste? En hoe brengen we de uitkomsten van dat onderzoek in de praktijk? Dat zijn de vragen die prof. dr. Sjoerd Repping samen met medisch specialisten, patiënten, verpleegkundigen, ziekenhuizen, verzekeraars en de overheid moet gaan beantwoorden.

25 februari 2019702 x bekeken

Miljoenennota en begroting VWS

Op de derde dinsdag van september is officieel de miljoenennota gepresenteerd. Ook de begroting van het ministerie van VWS werd toen officieel gepubliceerd. Wat betekent dit voor de laboratoriumdiagnostiek? Diagned heeft een analyse gemaakt van de voor de leden van Diagned belangrijkste punten. Deze is per separate email aan de leden verzonden. U kunt de analyse en de achterliggende stukken ook opvragen via het secretariaat van Diagned (info@diagned.nl).

2 oktober 2018507 x bekeken