Unilabs neemt Saltro over

Diagnostiekaanbieder Saltro treedt per 1 januari 2020 toe tot Unilabs, de Europees marktleider in de diagnostiek. Door zich bij Unilabs te voegen wil Saltro anticiperen op de ontwikkelingen in de zorg in Nederland, zodat zij vernieuwingen in de diagnostiek sneller kunnen gaan doorvoeren. De NZa moet nog groen licht geven voor de overname.
Saltro is niet de eerste Nederlandse diagnostiekaanbieder die onderdeel wordt van Unilabs. In 2018 werd Medlon overgenomen.
Unilabs heeft inmiddels laboratoria in zestien verschillende landen en een jaaromzet van een miljard euro.
 
Met deze stap hoopt Saltro enerzijds de continuïteit te garanderen en anderzijds investeringsruimte te krijgen voor innovatie. Ook kan de schaalvergroting zorgen voor inkoopvoordeel en internationale kennisuitwisseling.
Het bedrijf hoopt zo beter toekomstbestendig te zijn. Saltro constateert dat de tarieven in Nederland onder druk staan en dat de wensen van de patiënten vragen om technologische ontwikkelingen.
Gepubliceerd op:   5 december 2019 406 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Aandacht voor laboratoriumdiagnostiek in kader osteoporose

Het Zorginstituut (ZiN) heeft recent het ‘Verbetersignalement ‘Zinnige Zorg voor mensen met Osteoporose’ uitgebracht. Een van de bevindingen is dat er onderdiagnostiek is. In dit rapport wordt ook aandacht besteed aan laboratoriumdiagnostiek.

10 september 2020287 x bekeken

Keuzehulp ontwikkeld voor testen op prostaatkanker

Diagnostiek bij prostaatkanker heeft al een tijd veel aandacht. Veel mannen hebben vragen over prostaatkanker, of en zo ja hoe dit kan worden getest en of dat een goede optie is. De nieuwe keuzehulp op Thuisarts.nl ‘Testen op prostaatkanker?’ helpt mannen die hierover vragen hebben een weloverwogen keuze te maken.

18 december 2019953 x bekeken