Unilabs neemt Saltro over

Diagnostiekaanbieder Saltro treedt per 1 januari 2020 toe tot Unilabs, de Europees marktleider in de diagnostiek. Door zich bij Unilabs te voegen wil Saltro anticiperen op de ontwikkelingen in de zorg in Nederland, zodat zij vernieuwingen in de diagnostiek sneller kunnen gaan doorvoeren. De NZa moet nog groen licht geven voor de overname.
Saltro is niet de eerste Nederlandse diagnostiekaanbieder die onderdeel wordt van Unilabs. In 2018 werd Medlon overgenomen.
Unilabs heeft inmiddels laboratoria in zestien verschillende landen en een jaaromzet van een miljard euro.
 
Met deze stap hoopt Saltro enerzijds de continuïteit te garanderen en anderzijds investeringsruimte te krijgen voor innovatie. Ook kan de schaalvergroting zorgen voor inkoopvoordeel en internationale kennisuitwisseling.
Het bedrijf hoopt zo beter toekomstbestendig te zijn. Saltro constateert dat de tarieven in Nederland onder druk staan en dat de wensen van de patiënten vragen om technologische ontwikkelingen.
Gepubliceerd op:   5 december 2019 339 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Keuzehulp ontwikkeld voor testen op prostaatkanker

Diagnostiek bij prostaatkanker heeft al een tijd veel aandacht. Veel mannen hebben vragen over prostaatkanker, of en zo ja hoe dit kan worden getest en of dat een goede optie is. De nieuwe keuzehulp op Thuisarts.nl ‘Testen op prostaatkanker?’ helpt mannen die hierover vragen hebben een weloverwogen keuze te maken.

18 december 2019875 x bekeken

VGZ zet fors in op bezuinigingen laboratoriumdiagnostiek (en de wereld op zijn kop)

VGZ voert al enige jaren een actief beleid op diagnostiek, inclusief trombosezorg. VGZ heeft dit voorjaar een tender uitgeschreven waarbij zij streeft naar zinnige, integrale digitale diagnostiek die uiteindelijk moet leiden tot een besparing van € 60 miljoen op jaarbasis. Daartoe wordt onder meer ingezet op regionale organisatie met schaalvergroting en verregaande vormen van samenwerking over de disciplines en lijnen heen. Met ingang van 2020 contracteert VGZ in 9 regio’s een integrale regievoerende diagnostiekaanbieder.

24 oktober 20191181 x bekeken